NCCW en PCA Mobile intensiveren samenwerking

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De ICT dienstverleners NCCW en PCA Mobile gaan fundamenteel verder, zowel met elkaar als voor hun klanten. Met de samenwerking wordt het voor woningcorporaties, aannemers en klanten van woningcorporaties eenvoudiger en goedkoper om een reparatieverzoek af te handelen. Beide partijen werken binnen de corporatie sector reeds jaren succesvol samen. Dit doen ze op het gebied van planning en mobiele aansturing als onderdeel van het reparatieverzoekenproces. Op 21 december tekenden de partijen (links Maurice Tijs van PCA Mobile en rechts Johan Meiring van NCCW) een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst voor een intensievere samenwerking voor de komende jaren.

Advanced plannen
Binnen de inmiddels zeer succesvolle Corporatie Cloud wordt het online grafische planbord Marlin van PCA Mobile ingezet als plan systeem voor het reparatieverzoeken proces. Hierdoor zijn woningcorporaties in staat om bij het melden van een reparatieverzoek via een huurdersportaal niet alleen een mailtje met een reparatieverzoek te ontvangen, maar krijgen bewoners real-time planvoorstellen gebaseerd op vaardigheden, regio’s en beschikbaarheid van de vaklieden. De bewoner kiest vervolgens de datum die het beste past en er wordt een werkorder aangemaakt op het bewuste tijdslot in het planbord. Op deze manier is een reparatieverzoek niet alleen een platte melding maar maakt het integraal onderdeel uit van het proces van melding tot het daadwerkelijk oplossen van de melding. Daarbij wordt de bewoner direct gefaciliteerd in mogelijke opties voor uitvoering.

Tevens eenvoudig onderaannemers aansturen
Naast eigen medewerkers worden ook onderaannemers die werkzaamheden voor de woningcorporatie uitvoeren gefaciliteerd met een online versie van het grafische planbord. De corporatie kan op deze manier eenvoudig opdrachten toekennen aan onderaannemers en de status monitoren. Doordat alles in de cloud draait kunnen externe partijen eenvoudig over de software beschikken via een browser. Er hoeven dus geen complexe implementaties plaats te vinden.

Mobile apps
Voor de mobiele aansturing van vaklieden worden de mobiele oplossingen van PCA Mobile ingezet. Ook deze oplossingen zitten volledig in de cloud. De mobile apps van PCA Mobile zijn hardware onafhankelijk en kunnen derhalve ingezet worden op robuuste PDA’s, tablets, laptops en/of smartphones.

Er draait in de combinatie dus geen enkel component meer lokaal bij de woningcorporatie, gezien ook NCCW haar oplossingen volledig vanuit de cloud beschikbaar stelt aan haar klanten. Een mooie manier van ontzorgen via toekomstgerichte ICT middelen.

Bron: NCCW en PCA Mobile