NCCW: "Aantal XML-facturen bij corporaties stijgt"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Steeds meer partijen leveren hun facturen via het XML-formaat aan bij corporaties. Inmiddels zijn er meer dan 60 leveranciers die hun facturen middels het universele formaat aanleveren bij de door NCCW geautomatiseerde corporaties.

Voor corporaties is het prettig dat bedrijven als de Technische Unie, Bakker Arkel en Coen Hagedoorn Bouwgroep op een dergelijke manier hun facturen aanleveren. Het proces van factureren loopt nu direct via het systeem van de leverancier over in het digitale factuurproces (Corporatie Cloud) van de corporaties.

Voordelen
Grote voordeel van het versturen van de factuur via het XML-formaat is dat de factuur volledig automatisch wordt ingelezen in het systeem van de corporatie. Naast het reduceren van veel administratieve handelingen wordt de kans op fouten sterk verkleind. Een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld OCR-scannen, waar vaak alleen de algemene gegevens worden ingelezen, is dat alle factuurregels direct in het systeem staan.   

Maakt de corporatie ook gebruik van het Dagelijks Onderhoud proces via de Corporatie Cloud dan wordt er ook een automatische koppeling met de opdracht gemaakt waardoor de factuur, indien correct, direct betaalbaar word gesteld.

Digitale factuurverwerking
Digitale factuurverwerking kent veel voordelen. Zo raken facturen niet meer zoek, is de factuur op elke gewenste plek opvraagbaar en is altijd inzichtelijk in welke fase van het proces de factuur zich bevindt. Daarnaast vindt er een aanzienlijke tijdsbesparing plaats door minder invoerhandelingen, minder controlehandelingen door een optimale procuratie-regeling, snellere beantwoording van informatievragen en een sneller verloop van het controleproces. 

Wilt u weten wat XML of digitale factuurverwerking voor uw corporatie kan beteken? Klik hier

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2016 te bekijken.