Mooiland zet volgende stap in asset management met software Reasult

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Mooiland voert rendementsdenken door in de organisatie met asset management software van Reasult. Het bestaandeinzicht in de vastgoedportefeuille wordt nu gecombineerd met een rendementsafweging vanuit de asset management module van Reasult. Hierdoor zet Mooiland een volgende stap richting verdere integratie van asset management in de organisatie.

‘In control zijn met vastgoedsturing’ is een belangrijke doelstelling van Mooiland. De corporatie is daarom volop bezig asset management vorm te geven in de organisatie. Zowel qua personele invulling en cultuur als qua software. Al ruim een jaar werkt Mooiland met het taxatiemanagement systeem van Reasult. Dit systeem geeft inzicht in de marktwaarde in verhuurde staat en dient ter verantwoording intern en extern. Daarnaast wordt het taxatiemanagement systeem ingezet als input voor aan- en verkooptrajecten. Door de combinatie met het asset management systeem heeft Mooiland de tools in huis om integraal te sturen op het gebied van waarde en rendement.

“Met deze asset management module zetten we een volgende stap in het sturen op rendement”, zegt Mark Udink, manager Advies bij Mooiland. “Het systeem ondersteunt ons op basis van een heldere analyse en toetsing, zodat we goede keuzes maken in de portefeuillestrategie.”

Jan Zwerink, Senior Accountmanager bij Reasult zegt over deze stap: “Net als bij vele andere corporaties is de focus tot nu toe sterk gericht geweest op de huurder. Ook stonden vastgoedontwikkeling, vastgoedonderhoud en vastgoedverkoop relatief los van elkaar. Met de uitbreiding van het systeem krijgt Mooiland beter inzicht in de financiële prestaties en potentie van een complex. Het is goed te zien dat Mooiland het belang van sturen op rendementen onderschrijft. Tijdens de implementatie van Reaturn Taxatie Management hebben we vertrouwen opgebouwd. Wij verheugen ons op verdere verdieping van de samenwerking met Mooiland.”

Bron: Reasult

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Reasult in de CorporatieGids 2014 te bekijken.