Mind2Pay: Huurders uit de problematische schulden helpen en houden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De huurders staan centraal volgens de sociale jaarplannen van veel woningcorporaties. Maar is dit ook werkelijk zo in het huurincassoproces? Of wordt er nog steeds gewerkt met bulkherinneringen op een paar momenten in de maand, waarbij elke huurder hetzelfde soort herinnering en aanmaning krijgt? Het verschil tussen het huurincassoproces anno 1980 en een modern proces, is volgens Commercieel Directeur Rodney van der Ven van Mind2Pay enorm. Zij vertellen hier op 12 september meer over op CorporatiePlein en lichten voorafgaand aan de beurs alvast een tipje van de sluier op wat bezoekers op de stand van Mind2Pay kunnen verwachten.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
Het blijft verbazen hoe er omgegaan wordt met de huurders tijdens het incassoproces. Waarom staat deze niet centraal? Waarom is er geen tijd om je werkelijk te verdiepen in de problematiek achter de huurschuld? Waarom is er geen tijd om de huurder oprechte aandacht te geven? Waarom is de hulp die nu geboden wordt zelden een duurzame oplossing? Onbekend maakt onbemind.

Huurincasso staat dus ook op deze dag weer centraal bij ons, net als alle andere dagen van het jaar.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Hoe kan ik als woningcorporatie mijn huurders ook centraal zetten in het huurincassoproces? Hoe krijg ik met dezelfde bezetting van de afdeling wel tijd voor huurders met problematische schulden? En hoe zorg ik ervoor dat onze huurders ons gaan vertrouwen en weer op ons kunnen rekenen als er een financieel probleem is?

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Dat doen wij uitsluitend op het gebied van huurincasso. Wij hebben slechts één aandachtsgebied. Door deze focus bewijzen wij inmiddels bij meer dan twintig grote en kleine woningcorporaties dat dit het verschil maakt tussen een huurder die zich gehoord en geholpen voelt of een huurder die zich verstopt omdat de problemen boven het hoofd zijn gegroeid.

Mind2Pay is op CorporatiePlein te vinden op stand 25.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Mind2Pay