Microsoft stopt ondersteuning op Windows Server 2003

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vanaf 14 juli 2015 zal Microsoft geen support meer leveren op Windows Server 2003 en geen updates en patches meer vrijgegeven. Voor iedereen die een Windows Server 2003 omgeving moet beheren kan dit extra complexiteit, meer beveiligingsrisico's en uiteindelijk ook meer kosten opleveren.

Microsoft zegt in een verklaring dat het staken van de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 gevolgen heeft voor de veiligheid van systemen. Door het achterwege blijven van security updates, zullen Windows 2003 systemen een verhoogd veiligheidsrisico lopen, waardoor bedrijven mogelijk ook het risico lopen niet meer te voldoen aan wettelijke regels. Microsoft stelt dat de beëindiging een aanzienlijke impact heeft op bestaande Windows Server 2003-omgevingen. Daarom raadt het organisaties aan om te inventariseren welke systemen nog op Windows Server 2003 draaien en om een goede risicoanalyse te maken van de situatie na 14 juli 2015.

Heeft u Windows Server 2003?
Heeft u ook servers met Windows Server 2003 en wilt u weten wat het beëindigen van de ondersteuning door Microsoft voor u betekent? NEH is specialist in Microsoft operating systemen en adviseert en begeleidt u graag bij de overstap naar een nieuw operating systeem, zoals Microsoft Server 2012.

De vorige keer dat Microsoft aankondigde de ondersteuning van een besturingssysteem te stoppen, Windows XP op 8 april 2014, bleken veel gebruikers in problemen te komen omdat ze niet hadden nagedacht over vernieuwing. Met name ministeries, gemeenten en andere publieke instellingen moesten extra aanvullende onderhoudscontracten met Microsoft sluiten om de overstap naar een nieuw systeem veilig te kunnen maken.

Bron: NEH Shared Services

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH Shared Services in de CorporatieGids 2015 te bekijken.