Met de Aareon-apps meer efficiency in de dagelijkse processen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het is waarschijnlijk een heel herkenbaar beeld, mensen die gebruik maken van hun smartphone of tablet, op elk moment en overal. Het wordt soms als een verarming van het “normale”sociale verkeer beschouwd, maar het is natuurlijk ook een logisch gevolg van de hedendaagse technologische ontwikkelingen. Door de smartphones en tablets zijn we niet alleen in staat om via sociale media contact met elkaar te houden, ongeacht tijdstip en locatie, maar kunnen we ook andere zaken doen die in het verleden veelal plaatsgebonden waren. Meestal gaat het dan om het zoeken van informatie: is er nog belangrijk nieuws, wat is er hier in de buurt te doen, voldoet het artikel dat ik wil kopen aan mijn wensen? Zomaar een paar voorbeelden van vragen die we met behulp van onze mobile devices direct kunnen beantwoorden.

Bovengenoemde voorbeelden zullen u vooral bekend voorkomen in de privé sfeer, maar ook in het dagelijks werk wordt steeds meer gebruik gemaakt van de mogelijkheden die het gebruik van mobile devices bieden. Ook voor de corporatiesector zijn apps beschikbaar die zich specifiek op deze sector richten, zoals bijvoorbeeld de apps van CorporatieGids en Aedes.

De mogelijkheid om altijd en overal on-line te zijn, maakt het ook mogelijk (delen) van de processen van corporaties op andere wijze en op andere locaties uit te voeren. Aareon biedt hiervoor al een ruim scala aan mogelijkheden.

CRM-app
Met deze app kunnen de woonconsulenten en andere medewerkers, die regelmatig contact hebben met uw klanten, op locatie - dus ook bij de klant aan huis - relevante informatie van deze klanten raadplegen en daar waar nodig ook acties te initiëren.

Binnen Tobias AX kunnen corporatiemedewerkers via het RIS alle klantinformatie raadplegen. De huurders zelf kunnen via het portaal of apps zelf hun informatie raadplegen en hun zaken regelen. De CRM-app levert uw medewerkers overal en altijd relevante informatie en maakt het mogelijk om klanten optimaal te kunnen helpen. Daarmee heeft Aareon ondersteuning via elk kanaal op elke locatie mogelijk gemaakt!

Fiatteren facturen
De naam geeft natuurlijk al aan wat er met deze app mogelijk is. Binnen Tobias AX is het fiatteren van facturen als onderdeel van de routing van de inkomende facturen standaard aanwezig. Dit kan ook via een webportaal worden uitgevoerd en met deze app nu dus ook op mobiele devices.

Inspectie
Het efficiënt uitvoeren van het mutatieproces is natuurlijk van groot belang voor de corporaties. Dat uit zich ook in de aanwezigheid van het door de corporaties volledig zelf in te richten mutatieproces in Tobias AX met als onderdeel daarvan de inspectie. En juist voor dat laatste onderdeel is de Inspectie-app, alle relevante informatie bij de hand, volledige ondersteuning van de inspectie en direct de resultaten bijgewerkt, zowel voor de huurder als voor de corporatie en hun co-makers.

Projecten-app
De projectenadministratie binnen Tobias AX biedt optimale ondersteuning om voor elk type project binnen tijd en geld het optimale projectresultaat te behalen. De kernwoorden hierbij zijn inzicht, controle en resultaat. Een belangrijk onderdeel van de projectadministratie is de ProjectControlMonitor (PCM), waarmee medewerkers volledig in control zijn over hun projecten. De Projecten-app stelt deze informatie ook beschikbaar op mobiele devices

Urenregistratie inclusief fiatteren
Ook de uren die binnen de projecten geschreven worden, kunnen door de medewerkers via hun telefoon of tablet worden geregistreerd. Het fiatteren van de uren door de verantwoordelijke daarvoor is uiteraard ook op deze manier mogelijk

Radar
Radar is binnen Tobias AX de oplossing voor de standaard rapportages en KPI’s. Deze informatie wordt echter niet alleen ontsloten binnen Tobias AX, ook op mobiele devices is deze informatie beschikbaar. Uw kengetallen en KPI’s dus overal en altijd inzichtelijk!

Bron: Aareon
Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2015 te bekijken.