Medewerkers nemen meerderheidsbelang in NCCW

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Management en medewerkers van ICT-dienstverlener NCCW hebben een meerderheidsbelang genomen in NCCW. Daarnaast is de automatiseerder van vastgoedbedrijven een preferred partnerschap met UNIT4 aangegaan voor het leveren van Unit4 oplossingen in de corporatiemarkt.

Aanvankelijk zou grootaandeelhouder Unit4 de resterende éénenvijftig procent van de aandelen overnemen van Stichting NWR en daarmee volledig eigenaar worden van de ICT-dienstverlener uit Almere. Dat scenario is met de aandelenoverdracht aan management en medewerkers van NCCW van de baan.

Wibo Pollmann, algemeen directeur NCCW, vertelt hierover: “Afgelopen periode hebben we gekeken welke samenwerkingsvorm het beste bij NCCW en Unit4 past. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan. UNIT4 is sterk in het maken van software en NCCW heeft specifieke kennis van de vastgoedmarkt. Door in te zetten op een sterk partnerschap tussen Unit4 en NCCW wordt hier naar onze mening het beste invulling aan gegeven. Het sluit ook aan bij de nieuwe koers van Unit4 die meer en intensiever met partners gaat samenwerken.’’

Ondernemerschap
Over het eigen ondernemerschap van NCCW zegt de algemeen directeur én mede-eigenaar: ‘’De nadrukkelijke wens van onze medewerkers om te participeren in NCCW zagen wij als kans die we met beide handen moesten aangrijpen. Maar liefst zeventig procent van de medewerkers participeert in NCCW. Dat is een indicatie dat er een breed vertrouwen is in het bedrijf en de koers naar de toekomst.’’

Productstrategie
Op de vraag wat de nieuwe samenwerkingsvorm betekent voor de productstrategie van NCCW, zegt Wibo Pollmann: ‘’Momenteel zijn we bezig om Unit4 Property Management (voorheen Agresso Real Estate), naast onze productlijnen BIS NOA en de Corporatie Cloud, in de corporatiemarkt te introduceren. De oplossingen van Unit4 zijn sterk en dat hebben we gemerkt. Zo gebruiken bijna honderd corporaties inmiddels Unit4 salaris online. Een oplossing die wij slechts korte tijd geleden hebben geïntroduceerd in deze markt. Het partnerschap tussen Unit4 en NCCW staat hiermee als een huis”.

“Ik wil Wibo Pollmann, Johan Meiring en hun team feliciteren met deze stap,” zegt Bert van der Zwan,” directeur van Unit4 Benelux. “Met alle vertrouwen in de visie van het management laten we de corporatiemarkt aan NCCW. We kijken bijzonder uit naar onze toekomstige samenwerking waar het gaat om integraties met de oplossingen van Unit4.”

Stichting NWR en UNIT4
Eénenvijftig procent van de aandelen was in handen van de Stichting NWR en negenenveertig procent van de aandelen in handen van Unit4. In de nieuwe constructie hebben management en medewerkers van NCCW een meerderheidsbelang en heeft de Stichting NWR negenenveertig procent van de aandelen in handen. Het belang van de Stichting NWR zal de komende vijf jaren worden overgenomen door management en medewerkers van NCCW.

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2015 te bekijken.