Mareon wordt ingezet voor de pilot van KOVRA

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het vergroten van de efficiency is momenteel een belangrijk issue bij corporaties. Het verder digitaliseren van de bedrijfsprocessen kan een belangrijke rol spelen bij het bereiken van dit doel.

Aareon heeft een uitgebreid scala van toepassingen die, onder andere met de inzet van portalen, een vergaande digitalisering van de processen ondersteunen.

Mareon is een van onze recente ontwikkelingen op dit gebied: het digitale loket voor offerteaanvraag en -afhandeling, opdrachtverstrekking, bestellingen, gereedmelding en facturatie. (Meer informatie over Mareon leest u hier.)

Mareon wordt nu ingezet voor de pilot van KOVRA.

KOVRA
Op 21 oktober 2014 heeft KOVON (Kwaliteit Ontwikkeling Vastgoed Onderhoud Nederland) een informatiebijeenkomst belegd over de op te zetten pilot KOVRA gericht op optimalisatie en standaardisatie van het berichtenverkeer tussen woningcorporaties, comakers en leveranciers.

Dit initiatief is goed ontvangen door de aanwezige functionarissen van woningcorporaties, ERP- automatiseerders, comakers en automatiseerders van comakers. Ter vergadering vonden reeds aanmeldingen voor deelname aan de pilot KOVRA plaats.

In november 2014 is deze pilot gestart gericht op optimalisatie en standaardisatie van het berichtenverkeer tussen woningcorporaties, comakers en leveranciers dan ook. De resultaten van deze pilot zullen in 2015 breed gedeeld (moeten) gaan worden met de corporatie-, bouw- en installatiesector.

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2014 te bekijken.