Maaskoepel selecteert Qvision voor realisatie nieuw woonruimtebemiddelings-systeem

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Maaskoepel (voluit: Maaskoepel federatie van woningcorporaties) is de overkoepelende organisatie van 23 woningcorporaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Maaskoepel behartigt de belangen van leden en houdt zich daarbij in hoofdlijnen bezig met vraagstukken rond strategisch voorraadbeheer, woonruimtebemiddeling en huisvesting van bijzondere doelgroepen.

In juni 2013 stemde de federatieraad van Maaskoepel unaniem in met een nieuwe visie op de woonruimtebemiddeling. Dat opende de weg naar een nieuwe manier van woonruimtebemiddeling die de klant centraal stelt. Flexibiliteit is daarbij een kernwoord. Meer mogelijkheden voor het vinden van een woning door het gebruik van meerdere zoekstromen en social media. Goede ondersteuning van alle devices die de woningzoekenden in deze tijd gebruiken zoals tablets en smartphones.

n de zomer van 2013 is daarom een programma van eisen geformuleerd voor een nieuw systeem, nieuwe website en alle onderliggende systemen. Direct na de zomer is het selectieproces gestart. Vijf mei jongstleden heeft de federatieraad met 96% van de uitgebrachte geldige stemmen besloten dat Qvision de leverancier wordt.

In de afgelopen maanden hebben Maaksoepel en Qvision de handen ineen geslagen om tot een revolutionair concept te komen voor de nieuwe website WNR 3.0. Het resultaat is een concept voor de eerste website van Nederland die daadwerkelijk de woningzoekende gaat ondersteunen bij zijn of haar zoektocht naar de juiste woning. Momenteel wordt de conceptfase afgerond. In 2015 zal het nieuwe systeem door Maaskoepel in gebruik worden genomen.

Bron: Qvision

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Qvision in de CorporatieGids 2014 te bekijken.