Livegang van de Mutatiemonitor bij Woonborg

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonborg is al bijna 20 jaar klant en vorige week vierden we een belangrijke mijlpaal: de livegang van de mutatiemonitor. Gerard Postma, Procesadviseur bij Woonborg, vertelt over deze spannende ontwikkeling.

De keuze voor de mutatiemonitor was duidelijk. Deze tool biedt ons optimale grip op de werkvoorraad en maakt het mutatieproces inzichtelijk voor de hele organisatie. Hierdoor kunnen meerdere collega's tegelijkertijd aan de schakeling van processen werken, wat leidt tot gestroomlijnde processen en minder leegstand. Het belangrijkste voordeel is de verbeterde dienstverlening aan onze huurders en woningzoekenden.

De implementatie van de mutatiemonitor vond plaats in slechts vier weken. Dit snelle traject dwong ons om direct keuzes te maken, deze in te richten en te testen, en vervolgens op basis van bevindingen meteen bij te sturen. Deze snelheid was mogelijk dankzij een goede voorbereiding, de betrokkenheid van meerdere collega's en de uitstekende begeleiding van consultants Sander en Tyra.

Wat ons het meest aansprak in deze oplossing is dat het mutatieproces veel afdelingen binnen Woonborg raakt, van Verhuur tot Onderhoud en Financiën. ViewPoint stroomlijnt deze afstemming met werkstromen, vervangt veel heen-en-weer mailverkeer en maakt elke fase inzichtelijk voor de hele organisatie. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van onze dienstverlening.

Deze aanpak maakt ons proces minder kwetsbaar en bevordert het afdelingsoverstijgend werken. Door het reguliere proces te stroomlijnen, creëren we ruimte voor maatwerk waar dat nodig is. Dit sluit aan bij onze koers om stromende processen en menselijke maat te waarborgen.

Dankzij de samenwerking met onze nieuwe verhuurmakelaar Marjolijn de Jong hebben we het proces met een frisse blik kunnen inrichten, wat heeft bijgedragen aan het succes van deze implementatie.

Naast de mutatiemonitor zijn we inmiddels ook live met ViewPoint Home. Dit nieuwe systeem helpt ons bij het digitaliseren van processen en maakt onze automatisering toekomstbestendig. Het gebruik van ViewPoint Home is intuïtiever, wat leidt tot minder zoeken en klikken, en een efficiënter werkproces.

Bron: Itris, Foto: Woonborg