Lean mutatieproces bij Vesteda

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als vastgoedbeheerder van 24.000 woningen is Vesteda zeer gebaat bij een lean mutatieproces en goede managementinformatie. Het Woning Opname Systeem (WOS) van Movin’U gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

De verhuurmedewerkers en makelaars kunnen de vooropname, eindopname en sleuteloverdracht niet alleen eenvoudig uitvoeren met behulp van de tablet, maar komen ook tot een eenduidige werkwijze. Met vertegenwoordigers uit alle regio’s wordt tijdens de implementatie bepaald welke gegevens worden vastgelegd en hoe. Ook is er een sessie waarin de kwaliteitsnormering onderling wordt afgestemd.

De WOS verhuismodule wordt zo ingericht dat ook medewerkers zonder bouwkundige achtergrond eenvoudig een inspectie kunnen uitvoeren. Zowel de acties voor de huurder als de eigen organisatie zijn overzichtelijk weergegeven in een actiebeslisboom. Het ZAV-beleid wordt vastgelegd in het systeem, zodat het duidelijk is of een goed kan worden overgenomen of niet. Belangrijke kenmerken worden geregistreerd en tenslotte worden de sleutels en meterstanden genoteerd.

Deze eenduidige werkwijze met de tablet levert zo bruikbare informatie, die ook door de medewerkers op kantoor direct inzicht geeft over de woning, inclusief foto's en plattegronden.

Bron: Movin'U

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Movin'U in de CorporatieGids 2014 te bekijken.