Kwaliteit software WoningNet bevestigd met SIG/TÜViT certificaat

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woonportaal, de responsive website voor woonruimtebemiddeling van WoningNet, heeft op 2 februari het SIG/TÜViT certificaat gekregen. Dit belangrijke keurmerk bevestigt officieel dat de software van Woonportaal degelijk, onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Het benodigde evaluatie-onderzoek om de kwaliteit van de software vast te stellen, is uitgevoerd door de Software Improvement Group (SIG).

Woonportaal bij de top
De kwaliteit van de software wordt uitgedrukt op een schaal tussen de 1 en 5 sterren. Alleen wanneer een softwareproduct op 3 sterren of meer wordt beoordeeld, komt het in aanmerking voor het TÜViT certificaat. Woonportaal scoorde maar liefst 4 van de 5 sterren, een oordeel dat slechts is weggelegd voor een klein deel van de software die tegen het licht wordt gehouden door SIG: minder dan 35% van de beoordeelde softwareproducten haalt 4 of 5 sterren.

Kwaliteit software steeds voorop
Marijn Dessens, principal consultant van SIG, was nauw betrokken bij de certificering van Woonportaal en is positief over de manier waarop WoningNet de kwaliteit van haar broncode heeft geborgd: “Wij konden zien dat WoningNet tijdens de ontwikkeling van de software voor Woonportaal in staat was een hoog kwaliteitsniveau te handhaven, ook in het zicht van belangrijke deadlines. Dit is niet altijd even vanzelfsprekend.”

“Het geeft onze klanten extra zekerheid”
Astrid Weijs, manager ICT van WoningNet is zeer verheugd over de behaalde prestatie, maar focust ook op de toekomst: “Het behalen van het SIG/TÜViT certificaat is voor ons een hele mooie presentatie waar we enorm trots op zijn. Het certificaat geeft onze klanten extra zekerheid over de kwaliteit van onze software. Door deze kwaliteit is de onderhoudbaarheid goed geborgd, waardoor we eenvoudig aanpassingen en uitbreidingen op de software van Woonportaal kunnen doorvoeren. We doen er daarom alles aan om deze kwaliteit te blijven behouden en waar mogelijk zelfs nog te verbeteren.”

Over WoningNet
WoningNet is het shared service center voor woningcorporaties in Nederland en draagt al 15 jaar bij aan het transparant maken van de woningmarkt. Het woonruimteverdeelsysteem van WoningNet zorgt ervoor dat woningzoekenden snel en efficiënt een huurwoning vinden, een reële inschatting kunnen maken van hun kans op een woning en inzicht krijgen in het proces van toewijzing. WoningNet kent de woningmarkt, heeft jarenlange kennis en ervaring en werkt samen met meer dan 200 Nederlandse corporaties, gemeenten en andere partijen. WoningNet is actief in 14 regionale woningmarkten met ruim 1 miljoen ingeschreven woningzoekenden.

Over SIG
De Software Improvement Group (SIG) is opgericht in 2000 als spin-off van de Universiteit van Amsterdam. SIG adviseert organisaties wereldwijd over Getting Software Right.

SIG inspecteert en certificeert 500 softwaresystemen per jaar op technische kwaliteit volgens ISO 25010 en adviseert opdrachtgevers en softwarebouwers over beheersen van softwarerisico's, van directie tot programmeur. SIG zorgt daarmee dat de software, waarvan we steeds meer afhankelijk zijn, toekomstvast en betrouwbaar wordt. Daarnaast geeft SIG preventief inzicht in hoe veilig software werkelijk is en de achterliggende oorzaken hiervan via een uniek ISO 17025 gecertificeerd laboratorium waar software doorgemeten wordt.

Bron: WoningNet

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van WoningNet in de CorporatieGids 2015 te bekijken.