Klantenportaal video in sfeer van de corporatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De Huismeesters uit Groningen heeft sinds 2013 een klantenportaal van ProImpact. Veel huurders hebben inmiddels een account. Om nog meer bekendheid te geven aan het portaal, huurders die geen zin of tijd hebben gehad om een account aan te maken te motiveren en de nieuwste mogelijkheden onder de aandacht te brengen, is een video met sfeerbeelden van de corporatie gemaakt. De video maakt de mogelijkheden en werking van het portaal Mijn De Huismeesters inzichtelijk.

De sfeerbeelden op maat zorgen ervoor dat de kijker nog meer het gevoel en herkenning heeft bij de video.

Via een online video wil De Huismeesters de huurders laten zien hoe gemakkelijk het is om in te loggen in de applicatie en zelf huurderzaken in te zien en te regelen. Op een laagdrempelige manier worden zij overtuigd van het nut van het huurdersportaal en over de streep getrokken om een account aan te maken.

Voordelen:

  • Minder druk op uw front-office: de video zorgt voor minder vragen via telefoon of mail.
  • Meer inschrijvingen voor het klantenportaal: men weet vooraf waarvoor ze aanmelden en wat ze er aan hebben.
  • Eenduidige informatieoverdracht.
  • Hoge nieuwswaarde: video wordt eerder bekeken dan tekst wordt gelezen en is tevens goed vindbaar binnen Google en YouTube.
  • Klanttevredenheid wordt beter: men wordt in een korte tijd goed geïnformeerd zonder brochures of teksten te moeten lezen.
  • De video is optioneel ook in te zetten in uw nieuwsberichten, narrowcasting en promotie via dvd.
  • Belanghouders, die geen toegang hebben tot het huurdersportaal, een kijkje te geven in de demo-huurdersportaal via de publieke website. Dit kunnen zijn; gemeenten, collega-woningcorporaties of lezers van het jaarverslag

Bron: ProImpact