KiB-software voor RGS verdient zich terug

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De verschuiving van de laagste prijs bij bouw naar total cost of ownership zorgt ervoor dat opdrachtgevers heel andere vragen aan hun onderhoudsbedrijf gaan stellen.

Naast het inkopen van capaciteit willen zij ook advies van het onderhoudsbedrijf dat per slot van rekening jarenlange ervaring heeft met vastgoedonderhoud. Opdrachtgevers gaan steeds langduriger samenwerkingen aan zodat zij maximaal gebruik kunnen maken van elkaars expertise.

Geautomatiseerde vraagspecificatie
In die samenwerking is het belangrijk dat vooraf duidelijk is wat de wensen van de opdrachtgevers (en die van de bewoners) rond functionaliteit, duurzaamheid, esthetische waarde, economische prestatie et cetera zijn. Met de software Kwaliteit in Balans (KiB) van Centric kunt u eenvoudig keuzes maken in uitgangspunten, prestatie-eisen en normen waarbij de software zorgt voor de onderbouwing van de juiste bouwdelen voor inspectie. De gemaakte keuzes kunnen worden afgezet tegen de meetlat van het strategisch voorraadbeheer. Via een inspectieapp op een tablet kan de medewerker buiten eenvoudig en snel de onderhoudsconditie inspecteren. De resultaten worden online verwerkt in de KiB-software waardoor geen mutaties achteraf noodzakelijk zijn. Met het maken van diverse scenario’s kan samen met de opdrachtgever de best passende oplossing voor de lange termijn worden gekozen.

KIB-software
De software kan zowel stand-alone als in combinatie met het ERP-pakket ALERT van Centric worden gebruikt. Naast de basismodules van KiB is het mogelijk om uit te breiden met de module documentbeheer waar alle correspondentie, tekeningen en foto’s van het project kunnen worden opgeslagen. Ook voor de calculatie, meerjarenbegroting met scenario’s zijn aparte modules verkrijgbaar. De software is geschikt voor opdrachtgevers en vastgoedonderhoudsbedrijven. De content wordt digitaal aangeleverd op basis van de leidraad ‘Resultaatgericht samenwerken’ van TNO en SBRCUR.

Besparingen van 30% op kosten
Uit onderzoek van TNO en SBRCUR is naar voren gekomen dat besparingen in kosten mogelijk zijn van wel 30%. RGS maakt de onderhoudskosten voorspelbaar voor langere termijn, maar geeft ook budgetzekerheid.

Bron: Centric