iWRITER over communicatie anno 2018

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Als woningcorporatie krijg je te maken met steeds strenger wordende wet- en regelgeving omtrent privacy en ben je daarnaast verplicht om vanaf mei 2018 te voldoen aan de GDPR. Deze EU-richtlijn verplicht organisaties tot meer verantwoordelijkheid wat betreft de bescherming van persoonsgegevens. Als corporatie, een document intensieve organisatie, maak je in de dagelijkse communicatie veel gebruik van persoonsgegevens. Maar hoe zorg je ervoor dat alle documenten veilig en efficiënt gecreëerd en bewaard worden?

Office 365 – GDPR compliant
Office 365 is de eerste Cloud service die volledig compliant is met de nieuwe regelgeving van de Europese Unie wat betreft het verwerken en beheren van persoonsgegevens. Microsoft kent uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en deze worden continue geoptimaliseerd voor het volledige platform. Door over te stappen naar Office 365 ben je niet alleen verzekerd van de beveiliging van privacygevoelige informatie, maar profiteer je ook van de mogelijkheid om altijd en overal op alle laptops, tablets en smartphones te kunnen werken. Zo kunnen huurderdossiers en checklists bijvoorbeeld tijdens de oplevering van een woning op locatie ingezien en bewerkt worden.

Efficiënte en veilige correspondentie
Office 365 maakt het mogelijk om flexibel en veilig te werken met documenten en persoonsgegevens. Het verwerken van documenten kan echter nog gemakkelijker binnen dezelfde veilige omgeving. Met template management software zoals iWRITER is het mogelijk om door middel van handige tekstblokken en sjablonen grip te krijgen op alle (gevoelige) informatie in documenten en uitgaande correspondentie. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld tijdens de oplevering van een woning digitaal contracten te ondertekenen en te bewerken. Naast een verbetering in IT-efficiency blijft de veiligheid van data volledig behouden doordat iWRITER volledig geïntegreerd is in Office 365 en gekoppeld wordt met bestaande databases, zodat persoonsgegevens het systeem nooit verlaten.

Bron: iWRITER