Informatiemanagement, de intermediair tussen uw business en uw ICT

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De CorporatieGids 2014 biedt woningcorporaties het startpunt voor (her)oriëntatie op bedrijfsvoering en ICT- oplossingen en diensten. Naast een zo volledig mogelijk overzicht en bedrijfspresentaties van toeleveranciers en adviesbureaus, biedt de CorporatieGids ook redactionele houvast voor onze doelgroep. Vandaag aandacht voor “Informatiemanagement

Voor een gedegen bedrijfsvoering is Informatiemanagement een must. Veel corporaties moeten er nog aan beginnen of worstelen daarmee. Adviesbureaus staan te trappelen om theoretische en vooral dure adviestrajecten met u aan te gaan. Met het oog op kostenbeheersing zoeken corporaties juist een pragmatische en laagdrempelige aanpak tegen lagere kosten. Binnen het NEH kennishuis voor corporaties helpen business consultants Frank Baas en Menno Noordhoek, beiden voorheen werkzaam bij respectievelijk Dudok Wonen en Woonbedrijf ieder1, corporaties met de juiste inrichting van Informatiemanagement. Jarenlange praktijkervaring als Informatiemanagers binnen de corporatiebranche, maakt dat de business consultant van NEH de processen van corporaties kennen en weten hoe u in behapbare stappen Informatiemanagement vorm kunt geven binnen uw corporatie.

Waarom Informatiemanagement?
Informatiemanagement is de intermediair tussen uw business en ICT. Binnen verschillende organisatieniveaus is het belangrijk om een goede vormgeving van informatie te realiseren. Door samen te inventariseren waar de pijnpunten liggen kan NEH een advies op maat opstellen waarmee uw corporatie haar Informatiemanagement zo goed mogelijk vorm kan geven. Dit advies zal bij uitvoering zorgen voor meer overzicht, meer duidelijkheid en meer kwalitatieve rapportages.

Impact op uw corporatie
De manier waarop Informatiemanagement wordt ingericht is niet eenduidig en is onder andere afhankelijk van de omvang en complexiteit van uw corporatie. Uit ervaring weten wij dat deze verschillende soorten corporaties in hoofdlijnen met dezelfde vragen worden geconfronteerd.
- Wat wil de corporatie bereiken en wat is daar qua informatievoorziening voor nodig?
- Hoe krijg ik inzicht in de informatiestromen binnen processen?
- Welke informatiesystemen raken elkaar?
- Hoe waarborg ik de kwaliteit van mijn data?
- Wat leveren verschillende bedrijfsprocessen op en wat kosten ze precies?
- Hoe kunnen wij de vraag van een klant vertalen naar de juiste producten en diensten?
- Welke systemen leveren de juiste informatie voor zowel interne als externe rapportages?

Daarom hebben de business consultants van NEH voor u al een basisopzet gemaakt waarmee u samen met hen gemakkelijk kunt starten en Informatiemanagement voor uw corporatie (verder) vorm kunt geven. De juiste inrichting voor uw corporatie zorgt voor de juiste informatie voor uw corporatie en daar gaat het om.

Auteur: Martijn Drost, Communicatiemedewerker bij NEH Shared Services

Bron: CorporatieGids2014