Ibis moderniseert en versterkt SaaS-infrastructuur

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Sinds maart 2018 zijn alle gebruikers van ibis-webapplicaties gemigreerd naar de nieuwe RDWeb 2.0-omgeving op het Microsoft Azure-platform. Gefundeerd op zowel een beter te managen als te beveiligen Windows Server versie en SQL-database. "Dankzij die infrastructuurupgrade zijn wij in staat de beschikbaarheid van alle ibis-webapplicaties te verhogen voor een snelgroeiend aantal gebruikers", zegt Dirk Remery, Cloud Platform Manager van Ibis. "Tegelijkertijd maakt die nieuwe omgeving het voor onze supportmedewerkers eenvoudiger om klanten te helpen." 

ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging
Om tijdig in te spelen op toenemende regelgeving en vragen van klanten, is Ibis tegelijkertijd bezig en al ver gevorderd met het behalen van een wereldwijd erkende beveiligingscertificering. "Een ISO 27001- certificaat is het meest geaccepteerde bewijs dat je een betrouwbare organisatie bent op het gebied van informatiebeveiliging", aldus Remery. Voor het behalen daarvan hebben wij onder andere geïnvesteerd in nieuwe generatie firewalls, afgeschermde applicatieservers en de opslag en backup van alle informatie van onze klanten in gescheiden datacenters".     

Meerlaagse beveiliging en monitoring
Gebruikers van ibis-webapplicaties krijgen via 'multi-factor authenticatie' en 'single sign on' toegang tot de benodigde applicaties en informatie, die in gescheiden subnets worden beheerd. "Wij beschikken nu over een vergelijkbare meerlaagse beveiliging als Microsoft voor Office 365 gebruikt", licht Remery toe. "Verder monitoren wij het gebruik van onze SaaS-infrastructuur continu met het Azure Security Center en hebben wij zelfs ethische hackers ingehuurd om de beveiliging te testen. Deze verbeteringen maken deel uit van RDWeb 2.1, die binnenkort voor alle online-klanten automatisch beschikbaar komt".

Bron: Ibis | Foto: Ibis