HW Wonen zet in op online dienstverlening 3.0

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Dat het wel goed zit met de klantgerichtheid van HW Wonen hebben ze bewezen. Ze zijn onlangs uitgeroepen tot best presterende corporatie in de categorie middelgrote corporaties door het KWH. In 2013 hebben wij een website voor hen gebouwd met een woningzoekenden en huurdersportaal. In 2015 zet HW wonen vol in op online dienstverlening 3.0.

Optimaliseren voor mobiele apparaten
De huidige website is te bekijken op mobiele apparaten maar is hier nog niet voor geoptimaliseerd. Uit een analyse van de statistieken bleek ruim 54% van de bezoekers in 2015 gebruik te maken van een mobiel apparaat. Daarom gaan we de vormgeving van de website aanpassen zodat deze geoptimaliseerd wordt voor mobiele apparaten.

Digitaal reparatie melden gekoppeld aan corporatie Cloud
In de corporatie Cloud software van NCCW wordt het gehele reparatieverzoeken proces geautomatiseerd. Voor de eigen dienst en de aannemers wordt het nu mogelijk om volledig digitaal te werken. Meldingen van reparaties worden digitaal gemeld en de voortgang kan online bewaakt worden. Als aanvulling maken we het via Mijn HW Wonen mogelijk om een reparatieverzoek te melden en de voortgang van de melding te volgen via het portaal.

Meghan Feldmann over het project bij HW Wonen
Meghan Feldmann vertelde het volgende over de responsive website“Een responsive website was al een wens vanuit de optimalisatie van de website in 2013. Mede door analyse van de statistieken konden we dit jaar starten met het implementeren van Responsive Design. Weer een stap in het verbeteren van onze online dienstverlening, waarbij wij de klant centraal willen stellen. We proberen steeds meer de samenwerking te zoeken met onze huurders. Daarom hebben wij ons Huurdersplatform betrokken bij dit project. We hebben het platform gevraagd om mee te denken bij keuzes die we moesten maken. Daarnaast leveren zij een bijdrage in de testfase van het project.”

Bron: ProImpact

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van ProImpact in de CorporatieGids 2015 te bekijken.