Huurdersportaal DUWO uitgebreid

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het ‘Accommodatie Project’ voor DUWO is afgelopen week samen met Incit en Zig Websoftware live gebracht. Voor dit project is het huurdersportaal van DUWO uitgebreid met een portaal voor onderwijsinstellingen en een portaal voor woningzoekenden met een tijdelijk verblijf.

Met het Accommodatie Project voor DUWO kunnen de onderwijsinstellingen nu via hun eigen portaal bijvoorbeeld buitenlandse studenten, die tijdelijk in Nederland komen studeren, opvoeren als woningzoekenden of studenten direct een kamer toewijzen. De gegevens van deze tijdelijke woningzoekenden kunnen gemakkelijk worden beheerd.

Automatisch contract voor woningzoekenden
De woningzoekenden kunnen op hun beurt daarna zelf via hun woningzoekendenportaal het passende aanbod raadplegen en direct een (tijdelijke) accommodatie reserveren. Op het moment dat een woningzoekende een kamer reserveert, wordt er nu automatisch een contract aangemaakt in Xpand en kan de huurder dit contract nog voor zijn komst naar Nederland digitaal ondertekenen. Inmiddels zijn op die manier de eerste contracten door huurders met een tijdelijk verblijf getekend!

Een innovatief, uitdagend en interessant project
De uitbreiding van het huurdersportaal voor DUWO door Zig Websoftware is in nauwe samenwerking met Incit verlopen. Zig Websoftware en Incit hebben samen de module voor het Accommodatie systeem gebouwd. Dankzij deze nauwe samenwerking sluiten de processen in Xpand naadloos aan op de portaalprocessen. Zig Websoftware kijkt terug op een innovatief, uitdagend en interessant project!

Ook DUWO kijkt met veel enthousiasme terug op het project. Danny Molendijk, Informatiemanager bij DUWO: ‘Een huurder die inlogt in Mijn DUWO kan thuis vanuit zijn luie stoel makkelijk en snel zijn zaken regelen, ook als hij bijvoorbeeld (nog) in Kenia zit’.

Door: Roxanne Steijger, Marketing- en Communicatiemedewerker bij Zig Websoftware.

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2014 te bekijken.