Huurders Havensteder leggen basis voor klantmeting

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De huurders van Havensteder zijn de afgelopen maanden nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van een klantmeting. Dankzij hun inzet, kan Havensteder straks die zaken inzichtelijk maken waarvan hun huurders aangaven deze het meest belangrijk te vinden.

In de tweede helft van 2014 wordt de kwaliteit van dienstverlening met de nieuwe klantmeting inzichtelijk gemaakt. De input die de huurders gaven vanuit de diverse sessies, is in deze klantmetingen verwerkt.

Waar willen de huurders graag inzicht in? De belangrijkste uitkomsten vanuit de sessies:
- De manier waarop huurders met de corporatie in contact willen komen, is afhankelijk van de vraag. Het wordt als prettig ervaren dat een reparatieverzoek digitaal kan worden ingepland op een moment dat de huurder schikt. Voorwaarde hierbij is wel dat het systeem gebruikersvriendelijk is en goed functioneert. Sommige vragen wil je liever in een persoonlijk gesprek toelichten en dan is het fijn om hiervoor een afspraak in te plannen met een medewerker van Havensteder die klantgericht en vriendelijk is. Meer dan bij de vorige metingen gaan we de beleving rondom de digitale dienstverlening ophalen.
- De huurders waren kritisch ten aanzien van het contact dat zij hebben via het KlantenContactCentrum. Graag willen zij hier op een persoonlijke manier in één keer goed geholpen worden. Hierbij vinden zij het minder belangrijk als de telefoon heel snel wordt opgenomen. Wel belangrijk vinden zij dat ze op een goede manier de vraag kunt stellen en hierop een antwoord krijgen.
- De dienstverlening van de corporatie over de kwaliteit van de woningen en de naaste woonomgeving zou ook gemeten moet worden. Het gaat hierbij om verschillende aspecten, zoals een comfortabele en veilige woning, een goed onderhouden en schoon woongebouw, toezien op naleving van gedragsafspraken tussen bewoners en de dienstverlening door de wijkbeheerder.
- ‘Huurders weten het beste wat ze ervaren’, was een duidelijk signaal dat de huurders afgaven. Daarom komt de nadruk bij de klantmeting te liggen op de beleving van de huurders en minder op de metingen door experts.
- Niet alle onderdelen die we meten, vinden de huurders van Havensteder even belangrijk. Daarom hebben we de onderdelen die zij het belangrijkste vinden, zwaarder laten wegen. Op die manier krijgen de zaken die er echt toedoen ook extra aandacht.

Bron: KWH