Hureninbaarn live

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningzoekenden uit de gemeente Baarn zoeken sinds eind juni een nieuwe huurwoning op de compleet vernieuwde website www.hureninbaarn.nl

De vernieuwde website hureninbaarn is gelanceerd door de wethouder van de gemeente Baarn. In de eerste week na livegang hebben al 533 woningzoekenden zich ingeschreven.

Hureninbaarn is een uitzonderlijke samenwerking tussen woningcorporaties en de gemeente. Woningcorporatie Eemland Wonen biedt actuele sociale huurwoningen rechtstreeks via de website aan. Door een koppeling tussen het back-office systeem BIS en het PiNut CMS komt de data na bewerking door de woningcorporatie direct bij de gemeente ter publicatie. De website maakt gebruik van het standaard Woonruimteverdeelportaal van ProImpact beeldscherm-communicatie en werkt op basis van het BIS MTM-systeem van NCCW.

Thijs Elderenbosch, projectleider namens de gemeente Baarn: "De gemeente houdt het register van woningzoekenden bij en adverteert de sociale huurwoningen die de woningcorporaties aan ons aanleveren.

Na de advertentieperiode wijst de gemeente (Loket Wonen, Zorg en Welzijn) de woningen toe aan de woningzoekenden die gereageerd hebben op de woningen.

Dit gebeurt op basis van de gemeentelijke regels die in de huisvestingsverordening staan. Daarnaast besluit het loket Wonen, Zorg en Welzijn over urgentieaanvragen".

Overzichtelijker en completer
Op de vernieuwde website wordt het sociale woningaanbod in de gemeente Baarn overzichtelijker weergegeven. Ook gaat het aanmelden en inschrijven via de website en het reageren op het woningaanbod vele malen makkelijker.

Eva Piller projectleider namens ProImpact: "Eén van de voordelen voor woningzoekenden is dat zij nu direct online kunnen inzien hoeveel kans zij maken op de woning van hun keuze. Voor de gemeente Baarn is een aparte BIS-omgeving door NCCW neergezet waaraan het CMS is gekoppeld. Op die manier blijven de datagegevens van woningzoekenden en huurders gescheiden. Een koppeling met het systeem voor afbeeldingen van Eemland wonen zorgt ervoor dat de medewerkers van de gemeente geen datagegevens in het CMS hoeven in te voeren".

Thijs Elderenbosch: "De medewerkers van het Loket Wonen, Zorg en Welzijn beheren op dit moment het CMS en BIS. Op korte termijn zullen met het team informatiebeheer afspraken worden gemaakt wie welk onderdeel van het CMS beheert.

In elk geval zullen de medewerker van het loket het MTM aanbod beheren en bewerken en de gebruikers (woningzoekenden). Grote tekstuele aanpassing gaan altijd eerst langs communicatie voor controle en aanpassing aan de huisstijl van Baarn.

Dit was mijn eerste ervaring als projectleider in mijn loopbaan. Het heeft even geduurd voordat ik duidelijk had welke fasen er precies waren en op welk moment er vanuit Baarn actie werd verwacht".

De communicatie met de leveranciers vond ik prettig, zowel telefonisch als per mail. De lijnen waren kort, waardoor er snel actie ondernomen kon worden als dat nodig was.

Wat ik als minder prettig heb ervaren is dat er een aantal momenten waren dat ik het heel rustig had en opeens moest er heel veel gebeuren.

De drive van alle partijen om een mooi eindproduct neer te zetten heb ik als zeer positief ervaren, zeker naar het einde toe. Dat heeft er naar mijn mening ook toe bijgedragen dat we een nagenoeg vlekkeloze live-gang hebben meegemaakt.”

Bron: ProImpact