HKP: "'Mooie verhalen' omzetten in aantoonbare resultaten"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe blijft een corporatie door alle bomen het bos zien? De sector verandert de laatste jaren sterk, met nieuwe wet- en regelgeving, meer eisen van huurders en nieuwe softwareoplossingen als enkele voorbeelden. Adviesbureau Hoffman, Krul & Partners (HKP) wil corporaties hierbij helpen door voor corporaties 'het kaf van het koren' te scheiden. Marten Venemans: "Wij willen corporaties helpen de juiste stappen te zetten in deze ontwikkelingen."

"De druk op de woningmarkt, economische ontwikkelingen en de verkiezingen zorgen voor nieuwe discussies over de rol van corporaties," begint Marten. "De druk zal worden opgevoerd om geld vrij te maken. Dat vraagt om snelle en goed onderbouwde besluitvorming over huurverhoging, projectontwikkeling en investeren in duurzaamheid. Dit stelt hogere eisen aan de kwaliteit van de gegevenshuishouding en informatievoorziening van corporaties."

Ketensamenwerking
Een manier waarmee een corporatie dit op kan lossen, is volgens Marten het stroomlijnen van processen en ketensamenwerking. "Denk hierbij aan bijvoorbeeld een keukenbedrijf dat zelf de cartotheekgegevens bijwerkt in een corporatiesysteem. Zo maken partijen meer gebruik van elkaars expertise, en worden ze in een vroegtijdig stadium betrokken bij ontwikkelingen en nieuwe projecten."

"Wij helpen corporaties hierbij om de juiste stappen te zetten in deze ontwikkelingen, en richten ons op nut en noodzaak," gaat Marten verder. "Samen met medewerkers voeren we veranderingen door en zorgen voor draagvlak en betrokkenheid. Processen en informatietechnologieën brengen we in lijn met de bedrijfsvoering, en ook de data wordt op orde gebracht. We zoeken met corporaties op basis van prestatieinkoop naar leveranciers die echte oplossingen bieden én prestaties leveren, en zetten onze ervaring en projectmanagementvaardigheden om in resultaten."

Mooie verhalen werkelijkheid maken
HKP wil dan ook helpen de 'mooie verhalen' van CorporatiePlein werkelijkheid maken. "Wij helpen corporaties de verhalen van de CorporatiePlein-deelnemers samen met jouw organisatie om te zetten in aantoonbare resultaten. Bezoekers kunnen bij ons komen om door de bomen het bos te zien, en ter plekke het kaf van het koren te scheiden."

HKP is op CorporatiePlein te vinden op stand 30.