Het Vanenburg Bestuurdersoverleg Woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Veranderen, leiderschap en de nieuwe gemeenschapszin

“Het nieuwe gemeenschapsdenken is een bepalende trend, nu en in de nabije toekomst”, zei hoogleraar Cooperative Entrepreneurship aan Business University Nyenrode, Gert van Dijk, tijdens het Vanenburg Bestuurdersoverleg Woningcorporaties op 23 januari 2014. De samenleving verandert en woningcorporaties bevinden zich in het centrum van die verandering. Zij opereren binnen strakke politieke en financiële kaders en staan als instituut onder druk, omdat er vraagtekens worden geplaatst bij hun legitimiteit.

Tegelijkertijd liggen er juist voor woningcorporaties veel kansen in deze nieuwe gemeenschapszin. Van oudsher opereren zij middenin de samenleving en voorzien zij mensen in een basale behoefte: een goede woning in een fijne wijk. Hoe kunnen woningcorporaties hun positie in de samenleving versterken en hunlegitimiteit richting politiek en (lokaal) bestuur bevestigen? En wat vraagt dat van de (bedrijfs)cultuur en leiderschap? Die vragen staan centraal op 5 juni, op de 8e editie van het Vanenburg Bestuurdersoverleg Woningcorporaties. Diverse sprekers zullen hun visie en ervaringen delen over hoe woningcorporaties in deze tijd optimaal kunnen opereren. Op een financieel gezonde manier en in verbinding met hun (maatschappelijke) partners en de samenleving.

Laat u inspireren door collega’s en bestuurlijke stakeholders vanuit lokaal bestuur, zorg, institutionele beleggers en actieve burgers. Deze mix aan inspiratie wordt inmiddels door vele bestuurders herkend en erkend. Mogen zij op 5 juni ook op uw inbreng rekenen?

Doel van het Vanenburg Bestuurdersoverleg is om de vernieuwingskracht van woningcorporaties aan te jagen en in bestuurlijke samenspraak te komen tot een concrete actieagenda in het kader van belangrijke maatschappelijke, economische, organisatorische en strategische vraagstukken. Op deze manier ondersteunt Het Vanenburg Bestuurdersoverleg Woningcorporaties de blijvende innovatiebeweging in deze sector.

Aanvullende informatie
Een programma en overzicht van de inleiders staat op www.bestuurdersdebat.nl/woningcorporaties. Aanmelden kan ook via deze link.

Datum: donderdag 5 juni 2014
Locatie: Kasteel De Vanenburg te PuttenTijden: 11.45 – 17.30 uur

Bron: BlomBerg Instituut