Hersense: "Wij maken ICT leuk"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Waar liggen de kansen in ICT voor woningcorporaties, en hoe kunnen Agile en Scrum in de praktijk daarbij helpen? Adviesbureau Hersense vertelt op 21 september tijdens CorporatiePlein meer over de mogelijkheden, en wij spraken daar alvast over met adviseur Hugo Neeskens: "Hersense maakt ICT met Agile en Scrum weer leuk."

Hugo ziet vooral ruimte voor innovatie in de manier waarop corporaties verbeteringen doorvoeren binnen de bedrijfsvoering. "Deze aanpak is vaak nog teveel gericht op beleid- en procesmatige doelstellingen, en te weinig op degene die met het verbeterresultaat aan de slag gaat: de medewerkers en klanten van corporaties. Door direct vanaf het begin deze doelgroepen te betrekken in de voorgenomen verbeteringen, ontstaat er meer inzicht, saamhorigheid en draagvlak. Zo zorgen wij ervoor dat beleid, werkprocessen en ICT-oplossingen echt aansluiten op de praktijk en medewerkers en klanten direct de voordelen ervaren."

Agile en Scrum
Het terugbrengen van plezier in ICT staat centraal bij Hersense tijdens CorporatiePlein. "Aan de ene kant presenteren wij ons als enthousiaste, nieuwe, maar ook vertrouwde en ervaren ICT-adviseurs die opereren op het snijvlak tussen de ICT en organisatie. Aan de andere kant brengen we graag onze aanpak rondom ICT-projecten onder de aandacht. Wij gebruiken hiervoor de door ons ontwikkelde methode EasyScrum. Dat betekent Agile werken, waar wij de bezoekers graag een inkijkje in geven. 'Wat is het' en 'wat kun je ermee' staan hierbij centraal. Door middel van een leuke, korte online game laten wij de bezoekers kennis maken met onze manier van Agile en Scrum werken, en hoe leuk dat is in de praktijk."

Hersense is op CorporatiePlein te vinden op stand 3