Hersense: ICT leuk maken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties hebben de afgelopen jaren enorme veranderingen doorgemaakt. Ze zijn van voornamelijk uitvoerende partij overgegaan naar regiehouder, richten zich meer op hun kerntaken en fungeren vaker als opdrachtgever. Hoe borg je echter deze veranderingen in de organisatie? Adviesbureau Hersense vertelt hier op 26 september meer over tijdens CorporatiePlein, en wij spraken vooraf met algemeen directeur Eelco Hers.

“De grootste uitdagingen voor woningcorporaties momenteel zijn het in kaart brengen van de juiste veranderingen en deze in de organisatie borgen,” vertelt Eelco. “Hier past een agile manier van werken goed bij, waarbij corporaties vooral moeten sturen op samenhang. Niet alle verbeteringen zijn immers ICT gerelateerd, maar hangen samen met zaken als beleid, cultuur of mensen.”

Informatisering en automatisering
“Bij Hersense kennen we de dynamiek van de corporatiesector,” gaat Eelco verder. “We zijn zelf werkzaam geweest bij woningcorporaties en snappen de uitdagingen. Als adviseurs op het gebied van informatisering, automatisering, organisatie en communicatie zien we dat de branche volop in beweging is en corporaties daar flexibel op in moeten kunnen spelen. De inzet van zowel informatisering als automatisering is onmisbaar geworden, bijvoorbeeld voor het professionaliseren en optimaliseren van de bedrijfsvoering, de klanttevredenheid en de verbinding met de omgeving.”

Basis voor continu verbeteren
“Bij Hersense zijn we daarom groot voorstander van kort cyclisch werken, samen met de organisatie. Met onze methodes easyScrum en klantReizen brengen we verbeteringen in kaart, prioriteren we én voeren de verbeteringen door. En – niet onbelangrijk – is op deze manier werken ook nog eens erg leuk om toe te passen! Zo borg je namelijk echt dat verbeteringen doorgevoerd worden in de praktijk, en het tegelijkertijd de basis vormt voor continu verbeteren.”

ICT leuk maken
‘ICT leuk maken’ staat tijdens CorporatiePlein centraal bij Hersense. Eelco: “Tijdens de beurs maken bezoekers kennis op een leuke, interactieve manier met easyScrum en klantReizen. Bovendien geven we voorbeelden van praktische klantcases. We ondersteunen bij het strategisch advies, de implementatie, maar ook het beheer. Met een interactief spel maak je kennis met onze werkwijze.”

“Daarnaast hebben we – om uitdagingen in de toekomst aan te gaan – onze dienstverlening uitgebreid met Office 365. Vanaf nu kunnen we onze klanten nog breder ondersteunen bij het inrichten en optimaliseren van hun digitale werkplek. Het gebruik van apps uit de Office 365-suite heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt en is uitermate geschikt om medewerkers en management te ondersteunen in het samenwerken en het kunnen monitoren van de voortgang. Daar vertellen we tijdens de beurs uiteraard graag meer over.”

Hersense is op CorporatiePlein te vinden op stand 30

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Hersense