Hedy van den Berk nieuwe voorzitter RvC KWH

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vanaf 3 juli 2014 treedt Hedy van den Berk aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen bij KWH. 94% van de leden van KWH die hun stem uitbrachten, stemde in met haar benoeming. KWH is blij met Hedy van den Berk als nieuwe voorzitter.

Profiel Hedy van den Berk
Hedy van de Berk (51) is bestuurder bij de Rotterdamse corporatie Havensteder. Daarnaast is zij vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting MEE Zuid-Holland Noord en voorzitter van de Stichting Tech You in Rotterdam. KWH ziet in Hedy van den Berk een betrokken toezichthouder met een zeer ruime bestuurlijke ervaring in de corporatiesector. Zij toont zich een voorhoedespeler die in staat is om de nieuwe koers van KWH 'mee te implementeren'. Zowel vanuit de eigen rol als vanuit de activiteiten die zij samen met onder meer de huurders van Havensteder ontplooit. Hedy staat meer en meer bekend om haar kritische en onafhankelijke houding en staat tegelijkertijd open voor een dialoog met alle belanghebbende partijen, zoals De Woonbond. Hedy heeft een voelbare passie voor de huurders en is een pleitbezorger voor een verdere professionalisering van corporaties. Daarin dicht zij KWH als verbindend platform en kwaliteitscentrum in de sector een belangrijke rol toe, ook op nieuwe thema's als benchmarking en transparantie. Hedy toont zich enthousiast over de nieuwe koers van KWH en draagt graag bij aan de verdere realisatie daarvan.

Aftredend voorzitter John Hendriks
John Hendriks treedt na twee zittingstermijnen van drie jaar af als voorzitter. John Hendriks heeft zich als voorzitter op professionele wijze ingezet voor het toezicht op het bestuur van de vereniging KWH. Hij heeft er mede voor gezorgd dat KWH een sterke positie in de sector heeft verkregen, het concept Corporatiehuis is gerealiseerd en een nieuwe eigentijdse koers is uitgelijnd. De leden van de Raad van Commissarissen en het bestuur van KWH hebben er vertrouwen in dat Hedy van den Berk een passende opvolger is voor John Hendriks.

Over de procedure
De Raad heeft dit voorjaar langs publieke weg kandidaten opgeroepen. Daarop heeft een groot aantal kandidaten gereageerd. Via een aantal selectieronden is de uiteindelijke kandidaat geselecteerd.

Bron: KWH