HC&H: "Steek je energie in nieuwe ontwikkelingen"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Bij veel corporaties is digitalisering een steeds belangrijker thema. Maar hoe voeren corporaties dit het beste uit, en hoe spelen ze zo goed mogelijk in op grote veranderingen als papierloos werken, informatiebeveiliging en nieuwe ontwikkelingen als verhuur zonder bezit en ketensamenwerking? : "Wij helpen corporaties met het opstellen én uitvoeren van hun digitale strategie," zegt Managing Partner Olke Jan van der Meer. "We gaan hierover graag met de bezoekers van CorporatiePlein 2016 in gesprek."

"Onder invloed van digitalisering zien we dat er steeds grote veranderingen optreden die zelfs hele bedrijfstakken kunnen ontwrichten," begint Olke Jan. "Corporaties zijn al 'lekker bezig' met het optimaliseren van (keten)processen, online dienstverlening, papierloos werken, informatiebeveiliging en het selecteren en implementeren van applicaties, portalen en apps. De vraag kan worden gesteld: waar is de corporatie straks nog van? Crowdfunding, online deelplatformen, verhuur zonder bezit, online marktplaatsen als werkspot, selfservice portalen, ketensamenwerking en de wooncoörperatie zullen leiden tot een andere positionering van producten en diensten van woningcorporaties. Ook is het gebruik van (big en open) data voor corporaties nog een redelijk onontgonnen gebied."

Innovatie
Hoewel veel van deze veranderingen nieuw zijn in de sector, is het volgens Olke Jan belangrijk dat corporaties hier wel aandacht aan besteden. "Innovatie gaat niet altijd zonder slag of stoot. Zo zien we bijvoorbeeld dat op dit moment de tijd nog niet rijp is voor het gebruik van Airbnb bij huurwoningen. Maar verandering komt er onder invloed van digitalisering toch. Naar onze mening is het beter om je energie te steken in nieuwe ontwikkelingen dan hiertegen te vechten. Een digitale mindset is hiervoor noodzakelijk. Innovatie, samenwerking, gebruik maken van talent, gebruikerservaring, agile en partnership zijn hierbij sleutelwoorden. Ook digitale vaardigheid wordt steeds belangrijker, dus besteed hier aandacht aan."

Samen denken & samen doen
"Veel bezoekers op CorporatiePlein kennen ons al en maken gebruik van onze diensten of hebben dat in het verleden gedaan," gaat Olke Jan verder. "Met bezoekers die ons nog niet kennen maken wij uiteraard graag kennis. Wij gaan graag het gesprek aan met bezoekers over de ontwikkelingen die hen en ons bezighouden. Vanuit onze kennis en ervaring zijn wij een hooggewaardeerde 'sparring partner'. Wij vinden het leuk om onze kennis en ervaring ook op CorporatiePlein te delen, waarbij wij desgewenst de vertaling kunnen maken naar diensten die wij zelf of in verbinding met andere partijen kunnen bieden. Het motto van HC&H is niet voor niets: 'samen denken & samen doen!'"

HC&H is op CorporatiePlein te vinden op stand 61.