HC&H ondersteunt Triada bij strategiebepaling en toepasbaarheidsonderzoek nieuw ERP

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Eind 2017 loopt het contract met de huidige ERP leverancier Aareon af. Omdat Triada tevreden is over haar leverancier, wil zij een toepasbaarheidsonderzoek laten uitvoeren naar de opvolger van het huidige ERP, te weten Tobias AX. Voordat Triada dit toepasbaarheidsonderzoek gaat uitvoeren, wordt gestart met een strategiebepaling. Samen met het MT en ICT wordt het informatiebeleid en de informatiestrategie met betrekking tot het ERP-traject geformuleerd. Tijdens drie gezamenlijke sessies komen onderwerpen als digitale corporatie, sourcing, online dienstverlening, Het Nieuwe Werken en andere trends aan bod. De uitkomsten worden vertaald naar doelstellingen en uitgangspunten voor het toepasbaarheidsonderzoek. Het resultaat is een informatiebeleid en –strategie.

Triada heeft de afgelopen veel tijd en energie gestoken in het procesmatig werken. Hierom verdient dit onderwerp een plek in het onderzoek. Er wordt een procesanalyse uitgevoerd met als doel om op pragmatische wijze de doelstellingen, belangrijkste knelpunten en de resultaten van de procesverbeterplannen in de huidige processen te inventariseren. De bevindingen van deze analyse worden gebruikt om de ‘fits’ en ‘gaps’ op de Rapid Start processen van de Aareon methode te analyseren. Hierbij krijgt Triada een uitstekend beeld van de mate waarin de Rapid Start oplossing aansluit op de bestaande uitdagingen in de processen.

Na deze analyse wordt gestart met het uitvoeren van het toepasbaarheidsonderzoek waarbij onderwerpen als product, leverancier, implementatiemethode, beheer en kosten worden meegenomen. De kern van het toepasbaarheidsonderzoek is de passendheid van de oplossing(en) te onderzoeken. Binnen het onderzoek worden o.a. instrumenten als een visiepresentatie en een proeftuin ingezet om een goed beeld van de mogelijkheden en daarmee passendheid te krijgen. Samen met een groep eindgebruikers wordt het onderzoek doorlopen, opdat Triada ruim voldoende informatie kan verzamelen om een juiste beslissing te nemen ten aanzien van het al dan niet implementeren van Tobias AX. René Dries van HC&H ondersteunt en adviseert Triada bij de strategiebepaling en het toepasbaarheidsonderzoek.

Over Triada
Woonstichting Triada verhuurt, beheert en onderhoudt bijna 6.500 sociale huurwoningen in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe.

Bron: HC&H

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H in de CorporatieGids 2015 te bekijken.