HC&H ondersteunt Ons Huis bij procesmanagement

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Anderhalf jaar geleden heeft Woningstichting Ons Huis uit Apeldoorn een transitie naar een nieuwe organisatie doorgemaakt die per 1 januari 2016 onder meer heeft geleid tot de invoering van een KSC en een andere organisatiestructuur in  afdelingen. Ook heeft het onderdeel vastgoedsturing een nadrukkelijk plek gekregen door de implementatie van assetmanagement en de aanstelling van een assetmanager. Deze wijzigingen hebben geleid tot aanpassingen in taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden binnen de bedrijfsprocessen.

Omdat de beschreven processen zijn verouderd, geeft Ons Huis er de voorkeur aan om opnieuw te beginnen met de vastlegging van de processen op basis van een standaard om vervolgens deze standaard aan te passen naar de nieuwe situatie van Ons Huis. Het Best-Praktisch model van HC&H faciliteert hier uitstekend in omdat de CORA, het standaard referentie architectuurmodel voor de corporatiebranche, als uitgangspunt is genomen. Op basis van dit model zijn bij veel corporaties processen gemodelleerd en vastgelegd. Het Best-Praktisch model is ontwikkeld in?Rules, het BPM pakket?van onze partner Mavim. Alle processen van Ons Huis?zullen daarom?worden overgezet en aangepast in Rules.

Na de kick-off met de proceseigenaren, starten de workshops, waarin de Best-Praktisch processen worden besproken met de proceseigenaren en -experts. Het uiteindelijke resultaat is een inventarisatie van het nieuwe proces aangevuld met organisatiefuncties, inkomende kanalen, procesoutput en de gebruikte applicaties in het proces. De workshops worden begeleid door onze Business Consultant René Dries en Consultant Dean Tokarijo. Na de inventarisatieronde volgen tweede sessies waarbij de nieuwe processen worden vastgesteld.

Over Ons Huis
Ons Huis is een moderne, maatschappelijke onderneming. Zij beheert ruim 5.000 woningen in Apeldoorn en Zutphen. Bij Ons Huis werken ongeveer 60 medewerkers. Ons Huis biedt betaalbaar, passend en duurzaam wonen en werkt actief samen aan het vitaal maken en houden van buurten.

Bron: HC&H Consultants

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H Consultants in de CorporatieGids 2016 te bekijken.