HC&H heeft Zuidoost-Brabantse corporaties ondersteund bij unieke samenwerking

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Dinsdag 12 april hebben zes Zuidoost-Brabantse corporaties een unieke ICT-samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Begin 2014 hoorden Bergopwaarts Deurne, Woningstichting De Zaligheden Eersel, Goed Wonen Gemert, Huis & Erf Schijndel, woCom Someren en Woningbelang Valkenswaard van hun softwareleverancier dat deze hun huidige informatiesysteem vanaf 2019 niet langer ondersteunt. Omdat de bedrijfsvoering van de corporaties afhankelijk is van dit systeem, sloegen zij tijdig de handen ineen en startten zij een gezamenlijk ICT-platform op.

Na een verkenningsonderzoek dat overging in een selectietraject kwamen twee leveranciers naar voren waarmee aansluitend de prijs- en contractonderhandelingen zijn gevoerd. Annelies van den Berg is door de zes corporaties gevraagd hen te ondersteunen bij het voeren van de prijs- en contractonderhandelingen. Uitgangspunt voor de onderhandelingen was dat de individuele corporaties zelf konden beslissen met welke leverancier zij een implementatie zouden gaan vormgeven. Uiteindelijk hebben alle corporatie unaniem voor ViewPoint van Itris gekozen. Ondersteund door een afvaardiging van twee corporaties, heeft Annelies van den Berg samen met Eric Verhelst van Advocatenkantoor Verhelst namens de zes corporaties de onderhandelingen gevoerd om te komen tot een Mantelovereenkomst die voor alle corporaties toepasbaar is. Daarnaast heeft Annelies onderhandeld over een scherpe prijsstelling voor zowel de programmatuur als de implementatie.

Vijf van de zes corporaties starten nu snel met de implementatie. Ook hier vindt samenwerking plaats en zullen vier corporaties in twee implementatieteams ViewPoint implementeren en één corporatie afzonderlijk. De beoogde livedatum is eind dit jaar. Begin volgend jaar zal aansluitend de laatste corporatie de implementatie starten.

Bron: HC&H

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H in de CorporatieGids 2016 te bekijken.