HC&H Connect: "Corporaties ondersteunen bij digitalisering"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe wordt een 'normale' corporatie een innovatieve corporatie? En hoe speelt ze het beste in op digitaliseringstrends? HC&H Connect wil bezoekers van CorporatiePlein op 22 september hierover te woord staan. Annelies van den Berg: "HC&H Connect zorgt voor verbinding tussen vraag en aanbod, en ondersteunt corporaties om stappen te maken qua digitalisering."

Flexibilisering is volgens HC&H Connect een belangrijke ontwikkeling voor corporaties. "Dit is de verzamelnaam voor processen en maatregelen die bijdragen aan een soepelere werking van de arbeidsmarkt," begint Annelies. "De bedrijfskosten moeten nog steeds omlaag en waar het kan moet efficiënter gewerkt worden. Corporaties moeten hierop inspelen en in staat zijn om mee te veranderen, zonder de mensfactor over het hoofd te zien. Hierdoor worden werkzaamheden anders georganiseerd, bijvoorbeeld door niet alle specialismen meer in huis te hebben en vaker gebruik te maken van een flexibele schil rondom een kern van vaste medewerkers. Ook de relatie met medewerkers verandert. Er is een groeiende behoefte om werk, zorg en privé efficiënt te organiseren en te combineren. Dit vraagt om een nieuwe manier van werken. Digitalisering maakt dit mogelijk en is dus een belangrijk onderdeel van de verandering. Echter is het van groot belang om de organisatie - en vooral ook haar medewerkers - aan te laten sluiten op deze verandering."

Trends
"Om te innoveren moeten corporaties hun medewerkers meer betrekken bij toekomstige veranderingen," gaat Annelies verder. "Digitalisering vraagt veel van medewerkers. Een digitaal vaardige medewerker beschikt over ICT-vaardigheden, informatievaardigheden en is mediawijs. Omdat routinetaken als gevolg van digitalisering verdwijnen, ontstaat er steeds meer behoefte aan creativiteit en soft skills. Goed samenwerken en verbinden wordt steeds belangrijker, wat ten goede komt aan het innovatieve karakter van een organisatie."

"HC&H Connect volgt trends en kiest er bewust voor om haar dienstverlening te focussen op de capaciteit en kunde betreffende digitalisering binnen de corporatiebranche. De komende jaren komt er nog een groot aantal vraagstukken voorbij die een grote impact zullen hebben op de sector."

Innovatieve organisatie
"Digitalisering vergt een nieuwe en andere manier van werken," vertelt Annelies. "HC&H Connect zorgt voor verbinding tussen vraag en aanbod, en ondersteunt corporaties om stappen te maken als het gaat om digitalisering. Wij ondersteunen corporaties daarbij middels trainingen en inzet van tijdelijke extra capaciteit."

"Maar HC&H Connect doet meer dan alleen detacheren en het verzorgen van trainingen. Wij zijn een innovatieve organisatie, volgen de digitaliseringstrends en vertalen nieuwe ontwikkelingen naar dienstverlening voor corporaties. Trends als sourcing, jobrotation en digim8 werken wij momenteel uit. Tijdens CorporatiePlein vertelt HC&H Connect hier graag meer over, maar hoort zij ook graag hoe corporaties hier tegenaan kijken."

HC&H Connect is op CorporatiePlein te vinden op stand 61.