HC&H begeleidt fusiecorporatie bij implementatie Tobias AX

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) en Woningstichting Hellendoorn hebben eerder dit jaar een intentieovereenkomst getekend om in 2016 met elkaar te fuseren. Sinds de ondertekening zijn de corporaties aan de slag gegaan om de verschillen tussen de twee organisaties op elkaar af te stemmen. Een onderdeel daarvan is de implementatie van SWWE naar Tobias AX van Aareon.

Woningstichting Hellendoorn heeft Tobias AX al in gebruik. De gegevens van SWWE zullen worden toegevoegd aan Tobias AX van Woningstichting Hellendoorn. De uitzonderingen worden met elkaar afgestemd en hierin zullen de corporaties gezamenlijk keuzes maken. Ferry Posno is gevraagd om de implementatie te begeleiden in de rol van projectmanager waarbij hij de overall verantwoordelijkheid voor het project heeft en er daarbij voor zorgt dat de werkzaamheden van de betrokken organisaties op elkaar zijn afgestemd. Annelies van den Berg neemt namens HC&H zitting in de Stuurgroep, het eindverantwoordelijke orgaan voor het implementatieproject.

Over Woningstichting Hellendoorn
Woningstichting Hellendoorn is een maatschappelijke vastgoedorganisatie die werkt aan goed wonen én vitale wijken in het bijzonder voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Op dit moment biedt zij bijna 6.000 inwoners van de gemeente Hellendoorn huisvesting. Zij werkt samen met bewoners en maatschappelijke partners om de woon- en leefomgeving in de gemeente Hellendoorn te verbeteren. De medewerkers zetten hun talenten in om klantgericht en maatschappijgericht te werken.

Over Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE)
De SWWE is een klantgerichte woningcorporatie en verhuurt een kleine 1.700 woningen, gelegen in de kernen Wierden, Enter en Hoge Hexel. Daarnaast verhuurt de SWWE onder meer zorgcomplexen, winkelruimten en parkeerplaatsen.
Naast de verhuur van woningen, verkoopt de SWWE ook bestaande huurwoningen. De SWWE vindt het belangrijk dat haar huurders prettig wonen, daarom wordt veel aandacht besteed aan de leefbaarheid in de wijken en de kernen.

Bron: HC&H

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H in de CorporatieGids 2016 te bekijken.