Havensteder kiest voor elektrisch rijden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De Rotterdamse woningcorporatie Havensteder vervangt binnen vier maanden ongeveer de helft van haar huidige wagenpark voor elektrische auto’s. Naast het vervangen van de diesel- en benzine-exemplaren brengt Havensteder het totale aantal ‘poolauto’s’ de komende jaren terug van 28 naar 21 stuks.

Havensteder verwacht de eerste elektrische auto’s aan het eind van het eerste kwartaal van 2018 in gebruik te nemen. Saskia Hofman, manager Facilitair bij Havensteder: “Het verkleinen van ons wagenpark en het aanschaffen van elektrische auto’s sluit goed aan bij de duurzaamheidsambities van de organisatie. Door auto’s efficiënter in te zetten kunnen wij met een kleinere vloot gaan werken. Ik sluit niet uit dat ons hele wagenpark over enkele jaren uit elektrische voertuigen bestaat.” De woningcorporatie vermindert komende jaren ook het aantal bestelbussen binnen de vloot.

Over Havensteder  Onze 45.000 woningen bieden een thuis voor onze huurders. Als corporatie maken we goed wonen bereikbaar voor mensen met een laag inkomen of die daar zelf moeilijk voor kunnen zorgen. We zijn er voor de bewoners en de buurten. Daarom vinden we het belangrijk om met onze huurders en partners in de wijken samen te werken. We weten wat er leeft en hebben oren en ogen in de wijk. Zo zijn we al jaren dichtbij. Want een thuis is meer dan een huis. Havensteder. Sterk in wonen.

Bron: Havensteder