“Groeien door delen”, toekomstvisie vanuit een DMS/ECM perspectief

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De CorporatieGids 2014 biedt woningcorporaties het startpunt voor (her)oriëntatie op bedrijfsvoering en ICT- oplossingen en diensten. Naast een zo volledig mogelijk overzicht en bedrijfspresentaties van toeleveranciers en adviesbureaus, biedt de CorporatieGids ook redactionele houvast voor onze doelgroep. Vandaag aandacht voor “groeien door delen”

Waar eerst werd nagedacht over de beste invulling van het thema volkshuis vesting, is in de wereld van woningcorporaties de aandacht verlegd naar heroverwegen en herijken. De politieke koers van de overheid noopt woningcorporaties tot het nemen van drastische maatregelen. Naast het herdefi niëren van de term volkshuisvesting moeten in deze onduidelijke tijden ook drastische bezuinigingen worden doorgevoerd om de bedrijfsvoering veilig te stellen voor de toekomst.

In een klimaat van veel onzekerheden trekt dit een stevige wissel op de inventiviteit van het management. Kerntaken moeten opnieuw worden vastgesteld en inkomstenwerving uit nevenactiviteiten lijkt geen reële optie meer te zijn. De tijd om rustig, weldoordacht beslissingen te nemen ontbreekt, terwijl investeringen in mens en middelen noodzakelijk zijn. Uit de toenemende vraag om hierin mee te denken, maken wij op dat verdergaande digitalisering van de werkprocessen de richting is die woningcorporaties kiezen om hun toekomst veilig te stellen.

Deze problematiek verspreidt zich als “een steen in de vijver” naar leveranciers en dienstverleners. De traditionele rol van opdrachtgever en opdrachtnemer wordt steeds meer een vorm van samenwerking. De opdrachtnemer komt daardoor in de positie van kennispartner. Van Dinther onderkent deze ontwikkeling binnen de woningcorporaties al geruime tijd. Er is vroegtijdig geïnvesteerd in kennis van de interne werkprocessen van woningcorporaties en de modernste technologieën.

Gekozen is voor het SharePoint platform van Microsoft voor onze E-Content oplossing. Van Dinther onderhoudt contacten met alle geledingen van woningcorporaties voor de ontwikkeling van een productsuite die aansluit bij de behoefteverandering. Een laagdrempelig Document Management Systeem (DMS) met een brede range aan modules is hiervan het gevolg. Hiermee zijn de bouwstenen beschikbaar voor de opbouw, eventueel in fases, van een volledige Enterprise Content Management-oplossing (ECM). Alle soorten documenten, e-mails, foto’s , beeldof geluidsbestanden zijn dan eenvoudig vindbaar voor gebruikers. Dit brengt een kostenbesparende vereenvoudiging van processen met zich mee die naadloos past bij de huidige wensen van woningcorporaties.

Van Dinther the document company staat voor u klaar als kennispartner bij de verdergaande digitalisering en voor een toekomstgerichte oplossing

Auteur: Harry Hofman is PR en marketingmanager bij Van Dinther the document company

Bron: CorporatieGids2014