'Goede aansluiting en samenwerking ICT-systemen essentieel voor ketenintegratie'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Ketenintegratie en samenwerking in de regio. Volgens Justus Temme, Algemeen Directeur  van WoningNet, zijn dat momenteel de belangrijkste ontwikkelingen in de corporatiebranche. "Een goede aansluiting en samenwerking van verschillende ICT-systemen en -applicaties is daarbij van groot belang." Hoe WoningNet corporaties daarbij kan helpen, vertellen zij graag tijdens CorporatiePlein.

Een andere belangrijke ontwikkeling in de corporatiesector is volgens Temme de focus op kernactiviteiten. "Dat staat bij onze relaties vaak hoog op de agenda. Als Shared Service Center kunnen wij hierbij een belangrijke rol spelen. Zo neemt ons Klantcontactcentrum corporaties veel werk uit handen door woningzoekenden voorlichting te geven over woonruimteverdeling en hen te adviseren in hun zoektocht naar een geschikte woning. Daarnaast nemen wij corporaties ook ander werk uit handen zoals betalingen, mutaties en andere administratieve handelingen. "

Versnelde digitalisering
Ook de digitalisering van dienstverlening van corporaties richting huurders en woningzoekenden zal  volgens Temme de komende jaren versnellen. "Virtual Reality kan daarin een heel belangrijke rol spelen. Daarnaast zullen ontwikkelingen op het gebied van procesoptimalisatie en standaardisatie van gegevensuitwisseling tussen systemen, corporaties helpen bij het verbeteren van hun dienstverlening en het verlagen van de bedrijfslasten. Zo is de brede basis van VERA dit jaar uitgebreid met procesondersteuning voor Woonruimteverdeling. De komende jaren komen meer 'plug-and-play' ketenprocessen beschikbaar; een grote stap vooruit!"

Ontwikkeling
Op de stand van WoningNet staan ketenintegratie in het woonruimtebemiddelingsproces en onze dienstverlening als Shared Service Center centraal. "Wij hebben vorig jaar grote stappen gezet door Woonportaal te introduceren, een nieuwe responsive website voor woningzoekenden. Dit jaar hebben we veel vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van uniforme koppelingen tussen ons woonruimtebemiddelingsysteem en primaire systemen. Zo hebben we onder meer gezamenlijk met Cegeka-DSA bij zowel Woonbron als Portaal een volledige ketenintegratie uitgevoerd met Dynamics Empire en FlexiMatch. Daar praten wij natuurlijk graag over met de bezoekers van CorporatiePlein, onder het genot van heerlijke koffie en de allerlekkerste wafels."

WoningNet is op CorporatiePlein te vinden op stand 36.