Functioneel Beheer: de schakel tussen mens en ICT

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Gebruikers van automatisering willen eigenlijk helemaal geen systemen. Zij willen snelle, correcte en consistente informatie! “Te complex” of “verkeerde, onvolledige informatie” zijn kreten die u misschien té vaak hoort. Voor de Functioneel Beheerder ligt daar de uitdaging! Want het werk van de Functioneel Beheerder bestaat namelijk al lang niet meer alleen uit applicatiebeheer, maar uit het helpen van collega´s, vooral met oplossingen voor hun informatiebehoefte.

De applicaties binnen corporaties moeten waar nodig aan veranderende informatiebehoeften worden aangepast. Het beschrijven van wijzigingen, het (laten) doorvoeren van voorgestelde wijzigingen en het controleren/testen van de wijzigingen behoort tot het takenpakket van het functioneel beheer.

Functioneel beheer houdt zich dus bezig met het beheren van de informatievoorziening. En door het toenemend belang hiervan is ook het functioneel beheer steeds belangrijker geworden. Dat stelt eisen aan de competenties van de Functioneel Beheerder. Functioneel beheer is een vak!

Wilt u uw functioneel beheer (verder) vormgeven? In de masterclass Functioneel Beheer leert u hoe u eisen en wensen van collega´s vertaalt naar bruikbare oplossingen. Bijvoorbeeld door het ontwerpen van een functioneel ontwerp of een Programma van Eisen. Maar u leert ook hoe u deze eisen en wensen op een beheersmatige wijze uitvoert. Bijvoorbeeld door het inrichten van een testtraject of changemanagement procedures. Kortom: de masterclass biedt u de juiste handvatten om uw vak beter uit te voeren én om de organisatie rondom het functioneel beheer (verder) vorm te geven.

Deze masterclass is bedoeld voor medewerkers die als Functioneel Beheerder werkzaam zijn bij een corporatie of voor medewerkers die (neven)taken van het functioneel beheer uitvoeren (kerngebruikers, super-users, etc.). Deze masterclass wordt verzorgd door HC&H en Kjenning.

Bron: HC&H Consultants

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H in de CorporatieGids 2015 te bekijken.