Flexibel huurdersportaal voor Dunavie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Dunavie is een woningcorporatie met de wortels in Katwijk die zo’n 8.000 woningen, garages en bedrijfsruimten beheert. In 2012 en 2013 heeft Dunavie samen met Qvision een bijzonder huurdersportaal gerealiseerd. Bijzonder omdat Dunavie zelf in staat is om het portaal te beheren en uit te breiden.

Het portaal van Dunavie is gebouwd op basis van het Umbraco platform en gekoppeld met het primair systeem Tobias van Aareon. Middels deze koppeling zijn de onderdelen ‘mijn gegevens’, ‘mijn woning’, ‘mijn betalingen’, ‘mijn reparaties’, ‘mijn klussen’ en huur opzeggen ontsloten. Al deze onderdelen worden getoond in een menu wat alleen zichtbaar is wanneer de gebruiker het nodig heeft.

Optimale flexibiliteit
Het menu kan door Dunavie zelf worden uitgebreid met formulieren die automatisch worden voorgevuld met de gegevens van de ingelogde huurder. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van Umbraco Contour. Middels deze oplossing is Dunavie in staat om zelf formulieren samen te stellen en te ontsluiten in het portaal. Wanneer in het zelf gemaakte formulier velden staan die worden herkend door het portaal, zullen deze automatisch van de juiste data worden voorzien.

Daarnaast kan elke pagina in het portaal worden voorzien van één of meer widgets. Deze widgets kunnen een tekstuele toelichting bevatten of cross-links naar andere delen van het portaal. Zo zijn er bijvoorbeeld bij het onderdeel ‘mijn gegevens’ middels een widget links opgenomen naar formulieren die gerelateerd zijn aan de gegevens van de huurder zoals ‘aanvraag medehuurderschap’. Uiteraard is Dunavie ook zelf in staat om nieuwe ‘content’ pagina’s toe te voegen en deze te voorzien van teksten, afbeeldingen, documenten en filmpjes om de werking van het portaal verder toe te lichten. Uiteraard is het volledige portaal ook te gebruiken op tablets en smartphones.

Bron: Qvision

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Qvision in de CorporatieGids 2014 te bekijken.