ETTU over Enterprise Search en Social Networking binnen de moderne werkplek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een blog van Bart Scheffer, Marketing en Communicatiemanager bij ETTU

In de vorige blog gaven Bart Scheffer en Lourens Siderius van ETTU je de eerste redenen waarom SharePoint hét platform voor de moderne werkplek voor woningcorporaties. Hierin heb je gelezen over de herkenbare User Interface voor gebruikers en de mogelijkheden van de totale Microsoft Office Suite. In deze blog staan de mogelijkheden van Enterprise Search en Social Networking binnen de moderne werkplek centraal. Lees wat er mogelijk is met Social Networking binnen SharePoint en hoe je informatie goed vindbaar kunt maken voor jouw corporatiemedewerkers.

Enterprise Search Engine
Wie doet het niet: Je bent op zoek naar een product of bijvoorbeeld je vakantie en je begint je zoektocht via Bing of Google. De manier hoe medewerkers in een privé situatie zoeken moet ook mogelijk zijn voor zakelijk gebruik. Steeds vaker wordt er namelijk informatie op verschillende locaties opgeslagen: op fileshares, binnen SharePoint en Office 365 of in de gebruikte primaire systemen (ERP). Dit maakt de vraag naar een Enterprise Search toepassing alleen maar groter.

SharePoint maakt het mogelijk om vanuit één geïntegreerde search omgeving alle informatiebronnen te doorzoeken (ook externe bronnen zoals een ERP of klantcontactcentrum oplossing). Nooit meer de vraag of het document lokaal of in de Cloud is opgeslagen, maar één gebruiksvriendelijke interface om te zoeken. Dit zorgt voor een overzichtelijke weergave van alle informatie die binnen de moderne werkplek beschikbaar is.

Social Networking
Social Networking is het gebruikmaken van de social functionaliteiten binnen de muren van de eigen corporatie. Dit stelt medewerkers in staat om kennis en informatie te delen met collega’s en ook de interactie op te zoeken. Bij veel corporaties gebeurt dit nog op basis van het hiërarchische model, waarbij top-down en buttom-up communicatie plaats vindt. SharePoint maakt het echter mogelijk om te werken vanuit een netwerkorganisatie, waar iedereen met iedereen in verbinding staat en informatie direct gedeeld én gevonden kan worden.

SharePoint biedt standaard uitgebreide mogelijkheden voor Social Networking. Met Community Sites kunnen medewerkers kennis delen met elkaar door de hele corporatie heen, versterkt met blog, forum en wiki functionaliteiten. Met de social feed beschikt een organisatie over een eigen interne microfeed kanaal, met het belangrijkste voordeel dat de organisatie controle heeft over de communicatie die er over plaats vindt. Zo weet je dus dat gevoelige of vertrouwelijke bedrijfsinformatie niet zomaar via de openbare kanalen naar buiten gaat.

In het verlengde hiervan biedt SharePoint ook een naadloze integratie met het Social Networking platform Yammer, dat in de online variant van SharePoint standaard is inbegrepen. Hiermee is het mogelijk om collega’s complimenten te geven, polls aan te maken en sociale groepen met externen te gebruiken. Ook is het mogelijk om in plaats van Yammer andere sociale platformen te integreren zoals Slack in SharePoint.

Al deze functionaliteiten zorgen ervoor dat medewerkers een volledige social ervaring krijgen binnen de moderne werkplek.

Op 6 december organiseert ETTU een seminar over de Moderne Werkplek. Aanmelden hiervoor kan via de website van ETTU.

Bron: ETTU

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van ETTU in de CorporatieGids 2016 te bekijken.