Esri: Corporaties het totaalbeeld van hun vastgoed geven

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Een integraal zicht op je vastgoed is onmisbaar om de uitdagingen van morgen aan te kunnen gaan. Maar daarvoor is meer nodig dan data over je eigen stenen alleen. Esri ondersteunt corporaties door de gehele leefomgeving te visualiseren en vertelt daar op 12 september meer over tijdens CorporatiePlein. Wij spraken daarover alvast met Industry Marketing Specialist Ruben Balfoort.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
Met de software van Esri zijn we in staat om het vastgoed van woningcorporaties visueel op de kaart weer te geven als onderdeel van de gehele leefomgeving. Daarbij kijken we niet naar losstaande complexen, maar nemen we alle mogelijk omgevingselementen mee: in wat voor wijk staat een pand? Wat is de klimaatimpact van een complex op de omgeving? Wat is de potentie om zonnepanelen te plaatsen? Wat zijn de afstanden tot nabijgelegen sociale voorzieningen? Waar is het raadzaam om vastgoed aan te schaffen of te plaatsen?

Dit zijn vraagstukken die voor elke woning in Nederland geanalyseerd en gevisualiseerd kunnen worden in de software van Esri: ArcGIS. Dit helpt woningcorporaties in één overzicht het inzichtelijk krijgen van grote maatschappelijke opgaven.

We gaan graag in gesprek met de verschillende woningcorporaties om onze kennis en ervaring te delen en om te horen met welke uitdagingen woningcorporaties te maken hebben.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers kunnen voor meerdere vragen bij ons terecht. De hoofdvraag waar we graag op ingaan is de volgende: hoe krijgen we inzicht in het totaalbeeld van ons vastgoed in relatie tot haar omgeving, zodat strategische vraagstukken en opgaven in wijken zoals de woningbouwopgave, klimaatrisico's, leefbaarheid en de aanwezigheid van sociale voorzieningen opgelost kunnen worden?

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Corporaties kunnen door het gebruik van Esri software, strategische keuzes op onderbouwde wijze nemen, doordat ze in staat zijn om eigen en publieke databronnen samen te brengen en te analyseren

We helpen corporaties om vastgoed en hieraan gerelateerde vraagstukken niet losstaand te benaderen, maar dit altijd vanuit een breder en integraal perspectief te doen. Alle antwoorden op de verschillende vragen en uitdagingen brengen we samen en visualiseren we op de kaart.

Esri is op CorporatiePlein te vinden op stand 27.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Esri