Enserve faciliteert nieuw woonruimteverdeelsysteem voor Noord Veluwe

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vanaf 1 juli 2016 zullen de samenwerkende corporaties in de regio Noord Veluwe gebruik maken van een nieuw, gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem.

ZIG Websoftware ontwikkelt het systeem. Enserve tekent voor de implementatie en exploitatie ervan.

Enserve neemt de gehele implementatie van het nieuwe systeem voor haar rekening en is daarbij de schakel tussen ict en eindgebruiker. Deze rol past het bedrijf goed. “Implementatietrajecten zoals deze doen we vaker”, vertelt Arjan Rook, relatiemanager bij Enserve. “Als geen ander weet Enserve wat er speelt binnen de corporatiesector. Daardoor weten wij waarmee je rekening moet houden binnen een woonruimteverdeelsysteem. De wensen van de eindgebruikers kunnen wij vertalen naar de ict. Als je deze vertaalslag niet kunt maken, zal het eindresultaat altijd teleurstellen.”

In de regio Noord Veluwe werken vier woningcorporaties samen. Dit zijn Uwoon, Woningstichting Putten, Omnia Wonen en deltaWonen. Tot dusver boden zij hun woningen aan via een gezamenlijke website. Het inschrijven van woningzoekenden, evenals het aanbieding van woningen, regelden zij echter onafhankelijk van elkaar.

De corporaties zochten al enige tijd naar een intensievere vorm van samenwerken. Na een periode van veel overleg en afstemming kozen zij uiteindelijk voor een gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem. Hiervan hebben niet alleen de corporaties zelf voordeel, maar ook de woningzoekenden. Voor deze laatste groep wordt het woningaanbod in de regio nu veel overzichtelijker.

Het nieuwe woonruimteverdeelsysteem zal vanaf 1 juli 2016 in gebruik worden genomen. De rol van Enserve is dan nog niet uitgespeeld. Ook na 1 juli aanstaande blijft zij intensief betrokken als dienstverlener en exploitant van het systeem voor de vier samenwerkende corporaties.

Bron: Enserve

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Enserve in de CorporatieGids 2015 te bekijken.