Eigen Haard wil lagere energierekening huurders

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Besparen op de energierekening? Eigen Haard helpt haar huurders. Door mee te doen aan het Europese project TRIME ervaren huurders hoe zij eenvoudig hun energieverbruik kunnen verlagen.

Energiezuinig leven
Deelnemers aan TRIME* krijgen adviezen om met kleine gedragsaanpassingen veel energie en warmte te besparen. Bijvoorbeeld door korter te douchen, de thermostaat een graadje lager te zetten of minder heet te wassen. Huurders die meedoen ontvangen iedere maand tips. En er komt een energiecoach langs met advies en met besparende materialen om de huurders te helpen. Het enige wat de huurder hoeft te doen is vier maanden lang de meterstanden doorgeven via een app. Zo kunnen we de effecten meten.

Energiecoaches
Eigen Haard leidt ook energiecoaches op. Die helpen hun buren om slimmer en zuiniger om te gaan met energie, gas en water. Na een korte cursus kunnen energiecoaches aan de slag om mensen in uw buurt te helpen energie te besparen. Met gadgets en tips bezoeken zij  huishoudens die zich hebben opgegeven voor TRIME. Als dat nodig is houden zij ook de meterstanden bij.

Huurders die willen deelnemen aan TRIME of hun buren willen helpen als energiecoach, kunnen zich aanmelden via energiecoach@eigenhaard.nl.

Bron: Eigen Haard