Efficiency en digitalisering maken betere service voor huurders mogelijk

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties moeten meer doen met minder middelen, voor huurders die steeds hogere eisen stellen. Digitalisering wordt daarbij gezien als het antwoord, maar hoe doet een corporatie dat zo efficiënt mogelijk? Volgens Rik Koornstra, directeur bij ICT-specialist Solviteers, is alleen goede automatisering hiervoor niet voldoende. Het gaat juist om een effectieve procesgerichte aanpak in combinatie met goede IT-ondersteuning. De specialisten van Solviteers willen het hier graag over hebben met bezoekers van CorporatiePlein op 22 september.

Het bedrijf verwacht dat de focus de komende jaren nog meer op efficiëntere dienstverlening komt te liggen. "Huurzaken worden steeds meer door de klant opgepakt. Ze zitten meer 'achter het stuur' en bepalen vaker hun eigen woongenot. Voor corporaties zal efficiency in combinatie met verdergaande digitalisering meer mogelijkheden bieden om het serviceniveau richting huurders te verbeteren. In het kader van operational excellence, kostenbesparing en efficiency zullen corporaties ook zelf steeds vaker de regie voeren, en meer zaken onderbrengen bij partners. Efficiëntere dienstverlening is de sleutel. Het moet beter en goedkoper, zonder de wensen van de huurders uit het oog te verliezen."

In control komen
Solviteers kan corporaties volgens Rik helpen voorbereiden op de toekomst. "Wij spelen in op deze actuele vraagstukken en bieden ondersteuning bij bijvoorbeeld de invoering en doorontwikkeling van digitale dienstverlening met een daadkrachtige, resultaatgerichte en pragmatische aanpak."

"Ook ondersteunen wij corporaties bij hun uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging", gaat Rik verder. Zo kunnen wij onder andere bewustwordingstrainingen verzorgen, quick scans uitvoeren en helpen om het kennisniveau op het gebied van informatiebeveiliging onder medewerkers te vergroten. Daarnaast leveren wij technische oplossingen om het netwerk en gegevens te beschermen. Bovendien hebben wij voor klanten die een hoog risico lopen specifieke security dienstverlening.

Op het gebied van cloud geven wij onder andere advies bij het ontwikkelen van de juiste strategie, bijvoorbeeld om de ICT-infrastructuur volledig of gedeeltelijk in de cloud te brengen. Zo zorgen wij ervoor dat corporaties nog meer 'in control' komen op IT-vlak."

Actuele vraagstukken
Solviteers gaat tijdens CorporatiePlein graag in gesprek met bezoekers over actuele vraagstukken op het gebied van digitalisering, klantcontact, informatiebeveiliging en hosting. "Voor al deze vraagstukken hebben wij een effectieve aanpak en bewezen IT-oplossingen. Daarnaast zijn wij op het gebied van informatiebeveiliging onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met ZIVVER. Zij bieden een oplossing die het mogelijk maakt om op een veilige én gebruiksvriendelijke manier e-mails, chats en grote bestanden te versturen.

Dit onder andere door menselijke fouten voor verzending te herkennen én achteraf door berichten te kunnen terugtrekken en logs bij te houden. Bij onze stand kunnen bezoekers kennismaken met deze innovatieve, nieuwe oplossing."

Solviteers is op CorporatiePlein te vinden op stand 3.