Duurzame huisvesting en een goed energielabel met het Energieteam

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Wie duurzame huisvesting met een goed energielabel belangrijk vindt, schakelt het Energieteam in. Dit expertiseteam verzorgt grootschalige en intensieve renovatieprojecten, van inspectie, planvorming en bewonersinformatie tot de uiteindelijke realisatie.

Het Energieteam is een initiatief van Hemink Groep, Van Dam Groep en Consolidated Nederland. Dit samenwerkingsverband van vakspecialisten zoekt de meest gunstige en duurzame oplossingen tegen een mooie prijs. Het klantenbestand bestaat uit woningbouwcorporaties, beheerders, gemeentes en commerciële vastgoedorganisaties.

Korte doorlooptijd
Opdrachtgevers krijgen drie of vier opties van onderhoudsarme investeringen aangeboden. Ook rekent het team daarbij de verwachte opbrengsten uit: het comfort gaat omhoog en de maandlasten omlaag. Daarna realiseert het Energieteam een renovatie met korte doorlooptijd, doorgaans binnen de bewoonde situatie.

Informatievoorziening
Het energielabel sterk verbeteren binnen een bewoond complex, vraagt om een goede relatie met de bewoners. De bewonersconsulenten van het team onderzoeken dan ook vooraf wat bewoners belangrijk vinden. Ook goede informatievoorziening is noodzakelijk. Vervolgens wordt er zó’n planning opgesteld, dat de overlast tot een minimum beperkt blijft. Het resultaat is een duurzame woning met veel bewonerscomfort en een uitstekend energielabel.

Meer weten over het Energieteam en duurzaam vastgoed? Kijk op www.energieteam.nl of lees meer over een van onze projecten.

Bron: Consolidated