DEMO Consultants projectcoƶrdinator nieuw EU project

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vol trots kunnen wij melden dat we projectcoördinator zijn van een groot, nieuw EU project dat per 1 december 2014 officeel van start gaat. Het gaat om INSITER, een vierjarig project dat valt binnen het EU onderzoeksprogramma Horizon2020. INSITER is een onderzoeksproject dat zich bezighoudt met intuïtieve zelfinspectie technieken voor de bouw, renovatie en onderhoud. Hierbij richten we ons met name op verbetering van kwaliteit en energieprestatie van gebouwen.

Het consortium onder leiding van DEMO bestaat uit 14 partners uit 7 verschillende EU landen. De partners zijn adviesbureau's, aannemers en kennisinstellingen. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door EU-subsidie.

De bedoeling van het project is:
- de kloof tussen de ontworpen en gerealiseerde kwaliteit en energieprestatie van gebouwen te verminderen;
- ontwikkeling van innovatieve systemen en inspectietechnieken met de nieuwste high tech middelen (zoals Virtual and Augmented Reality (VR en AR), Building Information Model (BIM), Global Positioning System (GPS) en Indoor Positioning System (IPS)).
- protocollen en richtlijnen opstellen voor zelfinstructie en zelfinspectie. Hiermee kunnen bijvoorbeeld bouwvakkers, technici en installateurs op de bouwplaats direct hun eigen werk kunnen controleren of kunnen eindgebruikers bij oplevering de kwaliteit controleren.

Bron: DEMO Consultants

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van DEMO Consultants in de CorporatieGids 2014 te bekijken.