DeltaConsulting: "Corporaties ondersteunen bij de digitale transitie"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Steeds meer corporaties willen hun dienstverlening richting klanten verbeteren en efficiënter werken, om zo hun geld maximaal te besteden aan goede en betaalbare woningen. Digitaliseren lijkt daarbij de oplossing, maar hoe doet een corporatie dat zo effectief mogelijk? Deze vraag staat centraal op de stand van DeltaConsulting tijdens CorporatiePlein.

Project- & Informatiemanager Menno de Jong licht toe wat de digitale transitie van corporaties voor DeltaConsulting betekent: "Corporaties moeten hierbij onder andere streven naar interactieve, digitale klantinteractie waar mogelijk, en persoonlijke interactie waar noodzakelijk of gewenst. Zaakgericht werken bevordert daarbij de transparantie en voortgangsbewaking. Het digitaliseren van processen als factuurverwerking, woninginspectie of het ondertekenen van huurovereenkomsten brengt daarnaast andere voordelen mee."

Interactieve website
DeltaConsulting helpt corporaties in het digitaliseren en standaardiseren van klantcommunicatie. "Een essentieel onderdeel hiervan is ons concept 'de Interactieve website'," legt Menno uit. "Dit platform is 'drempelloos' - er hoeft alleen ingelogd te worden waar noodzakelijk - en omvat alle inkomende en uitgaande communicatie tussen klant en corporatie. Zo wordt de reis van de klant niet onnodig onderbroken. Bij interactieve dienstverlening worden hoge eisen gesteld aan de betrouwbaarheid en transparantie. Door de invoering van zaakgericht werken is de corporatie in staat hieraan te voldoen. In combinatie met de interactieve website is track-and-trace mogelijk. De klant kan op elk moment de status van zijn vraag inzien, waar de vraag zich bevindt, wie ermee bezig is en wanneer de is of wordt afgehandeld. Dit leidt tot minder telefoontjes."

Een ander belangrijk onderdeel van de digitale transformatie is de omslag in denken en handelen bij de corporatie zelf. "Dit houdt niet op bij de klantprocessen. Een goed voorbeeld hiervan is het digitaliseren van de factuurverwerking inclusief order- en contractmanagement. Tevens kunnen de processen die de corporatie uitvoert in de woning - zoals het uitvoeren van een inspectie - verder gedigitaliseerd worden, ten gunste van de snelheid en het gemak voor de klant."

Gratis advies
De digitale transitie staat centraal op 22 september op de stand van DeltaConsulting. Menno: "Wij delen onze kennis en ervaring graag met de bezoekers door middel van kennissessies over zaakgericht werken en de Interactieve website. Deze zijn om 10:00, 11:00, 13:00 en 14:00 uur bij ons op de stand."

"Daarnaast bieden wij bezoekers de gelegenheid tot een kwartier gratis advies over een door hen ingebracht thema. Inschrijven kan via het contactformulier op de website. Dan nemen wij voor CorporatiePlein met hen contact op om een gesprek in te plannen."

DeltaConsulting is op CorporatiePlein te vinden op stand 6.