De kracht van app's

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De CorporatieGids 2014 biedt woningcorporaties het startpunt voor (her)oriëntatie op bedrijfsvoering en ICT- oplossingen en diensten. Naast een zo volledig mogelijk overzicht en bedrijfspresentaties van toeleveranciers en adviesbureaus, biedt de CorporatieGids ook redactionele houvast voor onze doelgroep. Vandaag aandacht voor “De kracht van app’s

Woningcorporaties staan voor grote uitdagingen. De gevolgen van de vastgoedcrisis en de gewijzigde visie van de overheid op de rol van corporaties roepen om herijken van het bedrijfskompas. Corporaties heroverwegen de huidige allocatie van vastgoed en zoeken kostenbesparing op de bedrijfsvoering. De inzet van IT kan hierin een belangrijke rol spelen.

Efficiënter werken door inzet van internet en mobiele applicaties
De zoektocht naar een efficiëntere bedrijfsvoering is voor organisaties niet altijd eenvoudig. De meest voor de hand liggende methode is te sleutelen aan de huidige werkwijze, bijvoorbeeld door processtappen of controles te automatiseren. Deze veel -gebruikte kaasschaafmethode leidt helaas in de praktijk nauwelijks tot significante besparingen.

Wat organisaties kan helpen is om out-of-the-box te durven denken. Dat kan leiden tot een ware verandering en kan enorme besparingen opleveren. Weg van “zo doen we dat altijd…”, toe naar “wat zou de wereld mooi zijn als…”! Met als resultaat dat de medewerker enthousiast is en met beter gereedschap aan de slag kan, de organisatie met up-to-date informatie werkt, en het proces voor de klant vele malen prettiger verloopt. Dat is win-win-win!

En dat is nu precies wat wij ondervonden, toen wij voor onze klanten InspectAndGo uitdachten.

Slimmer inspecteren met InspectAndGo
Het mutatieproces verloopt vaak volgens een vast patroon: een voor- en eindinspectie voor de vertrekkende huurder en het opleveren van de woning aan de nieuwe huurder. Dat is veel hand -matig werk met drie afspraken, drie rapporten en vervolgens acties voor herstel en controle op kwaliteit. InspectAndGo (verkrijgbaar in de App Store) is speciaal ontworpen voor uw woninginspecteurs. De inspecteur neemt een woning snel op met de tablet en kan ter plaatse het volledige (oplever) rapport voor de nieuwe huurder opmaken. Dat rapport dient als basis voor de voor- en eind -inspectie na beëindiging van de huurovereenkomst. De oorspronkelijke staat van de woning is direct beschikbaar en u kunt ervoor kiezen om de voor -inspectie telefonisch te verzorgen, of door de huurder zelf te laten verzorgen, of deze zelfs achterwege te laten. Wij rekenden organisaties voor wat deze besparing kan opleveren.

Ketenintegratie
U kunt nog een stap verder gaan en InspectAndGo koppelen met achterliggende systemen. Met het vastleggen van de inspectie registreert u in één handeling de gebreken in het administratieve systeem en is opdrachtverstrekking tot herstel direct en geautomatiseerd mogelijk. Het resultaat: De woning is sneller verhuurbaar, u levert betere service aan uw huurder en dat tegen lagere kosten.

Kalshoven Automation levert slimme ICT-oplossingen die complexe processen simpeler en efficiënter, maar ook prettiger voor uw organisatie maken. Met onze jarenlange ervaring in de commerciële vastgoedbranche weten wij als geen ander hoe we processen kunnen optimaliseren.

Auteur: Bart Kalshoven is directeur-eigenaar van Kalshoven Automation

Bron: CorporatieGids2014