Data B.: "Gemakkelijk, vertrouwd en vooral veilig betalen heeft de toekomst"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Niet alleen spreken steeds meer corporaties de wens uit om digitaal te communiceren met hun huurders. Een efficiënte betaalmogelijkheid gekoppeld aan de digitale communicatie is daarbij wens van zowel corporaties als huurders. Volledige digitale communicatie met huurder maakt de processen efficiënter aan de zijde van de verhuurder. Maar zonder het invoeren van bijbehorende digitale betaalmogelijkheden blijft het gewenste resultaat voor huurders achter.

Hoe vullen corporaties deze wens vandaag de dag in? CorporatieGids.nl ging in gesprek met Ben Knollema, specialist op het gebied van betaaloplossingen voor woningbouwcorporaties bij Data B. Mailservice. Wij spraken met hem over de mogelijkheden en kansen voor huurder en verhuurder: "Zorg in je kanaalstrategie voor een digitale betaalmogelijkheid, zodat huurders gemakkelijk, vertrouwd en vooral veilig kunnen betalen. Dat levert niet alleen aan beide zijde financiële voordelen op, maar verhoogt vooral ook je servicelevel met als gevolg een toenemend gevoel van tevredenheid bij huurders."

"We zien in deze tijd dat veel huurders geen problemen meer hebben met digitale communicatie vanuit de corporaties. De meeste mensen hebben ruimschoots ervaring met de digitale snelweg of worden hierbij vanuit verschillende hoeken ondersteund,” aldus Ben. “Echter wordt het gemak ervan door velen niet onderkend, als dit proces stopt bij eenzijdige informatieoverdracht richting huurders. Het toevoegen van digitaal betaalgemak verhoogd de acceptatie en zorgt voor meer waardering van het servicelevel door corporaties richting haar huurders.”

Betaalmail
Veel corporaties zijn reeds gestopt met het verzenden van acceptgiro’s en hebben dit vervangen door het verzenden van betaalmails. “Het afschaffen van de ‘oude en vertrouwde’ acceptgiro is echter uitgesteld,” vervolgt Ben. “Veel corporaties hebben de afgelopen periode voor een oplossing gekozen die vanuit de einddatum van de fysieke mogelijkheden als noodzakelijk werd gezien. Of de gekozen oplossing de beste is, valt in veel gevallen nog te bezien. Data B. heeft voor haar klanten echter een betaalmailoplossing gebouwd waarbij een volledig eigen ‘look and feel’ gekozen kan worden. ‘Vertrouwd’ is hierbij het sleutelwoord.”

“De betaalmailoplossing van Data B. is volledig naar wens van de corporatie in te richten en kan daarnaast ook uitgebreid worden met de mogelijkheid om interactief vanuit het overzichtelijke dashboard één-op-één met huurders te communiceren. De zogenaamde ‘Direct Contact’ mogelijkheid.”

Veiligheid voorop
“Bij ons staat veiligheid altijd voorop. Veilig communiceren, maar vooral ook veilig betalen. De afgelopen 26 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan met het verwerken en bewerken van data en het beveiligen van onze systemen en processen. Bij het ontwikkelen van onze betaaloplossingen is voor ons niet ‘de snelheid’ van invoeren, maar ‘de veiligheid’ altijd onze drijfveer geweest voor het maken van keuzes. Wij zijn toekomstproof,” aldus Ben.

Interactief platform
Al eerder spraken wij met Data B. over Dboxx, hun nieuwe interactieve platform waarop door de corporatie een uitgebreide kanaalstrategie kan worden ingesteld. Ben: “Een corporatie wil keuzevrijheid op ieder moment en voor ieder e documentstroom. Met Dboxx kunnen documenten gerouteerd worden naar ieder gewenst kanaal. Dit werkt
gemakkelijk en snel. Een gebruiker kan eenvoudig data uploaden in Dboxx, waarna deze wordt verwerkt tot een document. Daarna kan op ieder moment en voor elk document het gewenste verzendkanaal, of een combinatie van diverse kanalen gekozen worden. Van het fysiek printen, couverteren en per post verzenden tot aan het verzenden per e-mail of sms.”

Betaalmogelijkheden voor digitale en fysieke documenten
“Ook hierbij eventueel de mogelijkheid voor huurders om direct te betalen via iDEAL of het afgeven van een digitale incassomachtiging.” Ben vervolgt: “In Dboxx kan ook een betaalmogelijkheid aan het document worden toegevoegd. Zo kan in het digitale document een betaalknop met een iDEAL-link geplaatst worden en bieden wij de mogelijkheid voor het gebruik van een QR-code. Een QR code is echt een uitkomst! Ontvangers van fysieke post
hebben nu dezelfde mogelijkheden als wanneer je een document digitaal ontvangt.”

“De ontvanger komt na het scannen van de QR-code direct in de juiste betaalomgeving. Dit maakt het gebruik van Dboxx nog functioneler in het financiële proces. Wij zien dat een klein deel fysieke communicatie voor sommige documenten of doelgroepen een noodzakelijkheid is, ook in de toekomst. Ook dat gedeelte verliezen wij niet uit het oog.”

“Ons platform Dboxx hebben wij zorgvuldig gebouwd en uitgebreid getest, omdat ook hierbij veiligheid voor snelheid gaat, wat ons betreft.”

Ben sluit af: “Ook voor het komende jaar hebben wij weer een aantal innovatieve ontwikkelingen op onze planning staan. De ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Wij willen onze klanten blijven verrassen met het introduceren van innovatieve oplossingen. Corporaties zijn bij Data B. aan het goede adres als zij op de trein naar de digitale toekomst willen stappen.”

Bron: CorporatieGids 2018 | Foto: Data B.