Ctac: "Nieuw SAP-platform om beter op ontwikkelingen te anticiperen"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Total Solution Provider Ctac introduceert op 22 september tijdens CorporatiePlein haar nieuwe SAP-platform. John Jaspers, Senior Business Development Manager bij Ctac: "Op deze manier willen wij op trends en ontwikkelingen binnen de sector inspelen en anticiperen."

De sector verandert sterk, dat bied meteen ook kansen en mogelijkheden voor corporaties. "De beperkingen van technologie worden minder door de flexibiliteit en wendbaarheid van nieuwe platformen ," begint John. "In-Memory computing biedt mogelijkheden voor nieuwe businessmodellen. Real time data gecombineerd met expertsystemen kunnen zonder tussenkomst gaan anticiperen en processen zelfstandig opstarten. Daarnaast is er sprake van hyper connectiviteit en een 'slimme wereld'. Elke gebruiker en machine is verbonden (Internet of Things); van smartphones en verlichting tot cv-ketels en liften. De 'Smart Woning' evolueert. Sensoren, 3D-printing, robots en kunstmatige intelligentie zijn de nieuwe standaarden binnen businessmodellen."

Ook liggen voor corporaties veel mogelijkheden in de cloud. "Deze infrastructuur is commodity en direct beschikbaar. IT-toepassingen met gebruiksvriendelijke apps zullen als water uit de kraan op de markt verschijnen. Daarbij is het belangrijk de focus te houden op digitale beveiliging. Alleen bedrijven met een security beleid gericht op businessprocessen heen overleven, security in de cloud en in huis dus."

Juiste balans
Ctac verwacht dat door de ontwikkelingen onder andere de omgang met de huurder zal verbeteren. "Door middel van selfservice portals kunnen corporaties de huurders steeds meer zelf laten doen, daar waar gewenst en wordt de huurder proactiever voorzien van de juiste adviezen. Medewerkers worden daarnaast meer betrokken bij de corporatie door hen een betere beleving te geven in het gebruik van applicaties en systemen."

"Kernprocessen zullen daarnaast nog meer worden gedigitaliseerd," vertelt John. "Met als effect  meer real time inzicht in de financiële status en  een verbeterde informatievoorziening voor huurders en bv. aannemers. Vooral die laatste zullen een steeds grotere rol in processen krijgen als corporaties zich nog meer op hun kerntaken gaan richten. Corporaties zullen steeds meer zorgen voor een juiste balans tussen kwaliteit, betaalbaarheid, beschikbaarheid en zeggenschap. Betaalbare huurwoningen per doelgroep, voorkomen van leegstand en het zorgen voor een juiste balans tussen vraag en aanbod per doelgroep zijn hier onderdeel van."

Nieuw platform
Het bedrijf uit ´s-Hertogenbosch introduceert daarom op CorporatiePlein haar nieuwe SAP-platform. "Dit wordt een volledige cloud-oplossing, voorzien van CORA- en VERA-standaarden met een eenduidige prijs per vhe. Zo spelen wij in en anticiperen wij op de huidige trends en ontwikkelingen in de sector."

Ctac is op CorporatiePlein te vinden op stand 54.