CorporatiePlein: Bedrijfsvoering & ICT hoog op prioriteitenlijst

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het goedkoper en slimmer organiseren van de bedrijfsvoering & ICT staan hoog op de agenda bij woningcorporaties. Veel corporaties zijn in transitie en gebruiken de veranderopgave om business & IT beter af te stemmen op de veranderende wereld. De vijfde editie van CorporatiePlein op 24 september in Expo Houten biedt woningcorporaties inzicht, inspiratie en een royaal aanbod van bedrijven die ze kunnen helpen bij deze opgave.

Aan het woord zijn Paul Tuinte en Martin Barendregt, organisatoren van hét evenement over bedrijfsvoering & ICT voor woningcorporaties. ‘’Vorig jaar noemden wij CorporatiePlein al dé smeltkroes van business & IT voor woningcorporaties. Dat geldt één jaar later natuurlijk nog steeds. Op CorporatiePlein komen de business & IT-werelden letterlijk samen."

Eenvoudige bedrijfsvoering

‘’Woningcorporaties hebben massaal focus op het vereenvoudigen van de bedrijfsvoering. Dat gaat veelal gepaard met vermindering van het aantal fte en managementlagen en een verhoging van de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. Het leidt er ook toe dat kennis van ‘de business’ beter wordt benut. De ‘werkvloer’ is steeds vaker opdrachtgever voor IT. Een goede ontwikkeling."

Wat Paul en Martin ook een goede ontwikkeling noemen, is de bestuurlijke aandacht voor bedrijfsvoering & ICT. Dat de roerige recente historie en maatregelen als de verhuurderheffing en verscherpte wet- en regelgeving daarvoor mede verantwoordelijk is, nemen ze op de koop toe. Paul: ‘’Wij richten ons nu vijf jaar specifiek op bedrijfsvoering & ICT voor woningcorporaties. In de beginjaren kwam het wel eens voor dat bestuurders afhaakten als het drieletterwoord – ICT – ter sprake kwam. Nu acht ik die kans niet meer zo groot en staat efficiënte bedrijfsvoering & ICT hoog genoteerd op alle bestuurlijke agenda’s."

Vorig jaar lieten ook méér bestuurders zich op CorporatiePlein zien. Martin: ‘’We begrijpen best dat een bestuurder tegen zijn verantwoordelijken voor Financiën, Wonen, Onderhoud, Communicatie & ICT zegt: gaan jullie maar. Van de andere kant siert het bestuurders die met een bezoek aan CorporatiePlein aan medewerkers én exposanten laten ziet dat zij zich wel degelijk om het alignen van bedrijfsvoering & ICT bekommeren."

‘’Alles wijst erop dat ook op deze lustrumeditie de trend van vorig jaar wordt doorgezet," zegt Paul Tuinte. "Toen zagen we ook al dat ‘de business’ steeds vaker samen met collega’s van I&A de zoektocht naar besparing en efficiency ontgint. Collega’s vanuit verschillende geledingen van de bedrijfsvoering komen samen naar CorporatiePlein: dat juichen wij van harte toe."