Corporatieketen.nl: Maximaal digital samenwerken in de keten

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Ketensamenwerking is de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor woningcorporaties. Maar hoe ondersteun je efficiënte samenwerking tussen je eigen organisatie en partners? Corporatieketen.nl geeft op 23 september het antwoord tijdens CorporatiePlein, en wij spraken alvast met Bertus Meijer.

“Corporatieketen.nl is dé toegangspoort tot maximaal digitaal samenwerken met leveranciers,” begint Bertus. “Wij bieden corporaties twee oplossingen die ook met elkaar gecombineerd kunnen worden: Onderhoudsketen en Factuurketen.”

DICO-Zelfservice
Voor corporaties is Onderhoudsketen een toegangspoort tot samenwerking met alle aangesloten leveranciers, terwijl leveranciers hiermee met alle aangesloten corporaties kunnen samenwerken. “Wij ondersteunen met deze SaaS-oplossing real time communicatie tussen ERP-applicaties van woningcorporaties en bouw- en installatiebedrijven. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de DICO-standaard. Wij nemen de kosten voor het tot stand brengen van de technische integraties met de achterliggende ERP-leveranciers voor onze rekening. Het grote voordeel hiervan is dat corporaties wendbaarder worden. Op het gebied van DICO-integraties ervaren ze het voordeel dat niet voor iedere leverancier een nieuw integratieproject gestart moet worden. Wij noemen dat DICO-Zelfservice.”

Overal beschikbaar
Naast een DICO-integratie biedt Corporatieketen.nl ook een Leveranciersportaal. Bertus: “Deze is ook in de vorm van een app beschikbaar. Handig voor bijvoorbeeld ZZP-ers die veel onderweg zijn en zelf hun afspraken plannen. Zo is de software altijd, overal én op iedere smartphone beschikbaar.”

Factuurstroom optimaliseren
“Corporaties kennen e-facturen op dit moment vooral in de vorm van facturen die als onderdeel van een DICO-integratie worden uitgewisseld. Maar daarmee wordt alleen de factuurstroom rondom dagelijks onderhoud afgedekt. Kunnen andere typen facturen ook niet op een soortgelijke manier worden aangeleverd? Het antwoord is ‘ja’ en daar zorgt de Factuurketen voor. Voor de DO-facturen kun je gebruik blijven maken van de DICO-facturen, en om de overige facturen digitaal te kunnen ontvangen, zijn we aangesloten op het Europese PEPPOL-netwerk. Dit is het netwerk waarvan partijen als KPN, Vattenfall en Stedin gebruikmaken voor het verzenden van hun facturen. Nieuwsgiering over de toegevoegde waarde van de Onderhouds- of Factuurketen? Kom dan zeker langs op onze stand.”

Corporatieketen.nl is te vinden op stand 57 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Corporatieketen.nl